Dietă adorată de vedete, asociată cu un risc mai mare de deces din cauza bolilor de inimă

0
Publicat:

Una dintre cele mai populare metode de post intermitent, la care apelează celebrități precum Jennifer Aniston, Heidi Klum și Jennifer Lopez, a fost asociată cu un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat recent, relatează NY Post.

Postul intermitent este tot mai popular în rândul oamenilor. FOTO massgeneralbrigham.org (Arhivă)
Postul intermitent este tot mai popular în rândul oamenilor. FOTO massgeneralbrigham.org (Arhivă)

Cei care urmează așa-numita dietă 16:8, adică 16 ore de post și 8 ore în care se poate consuma orice aliment, au un risc crescut cu 91% de a muri din cauza bolilor de inimă, față de cei care apelează la metoda 16 cu 8 sau la postul intermitent de 12 ore, relatează South West News Service. 

Constatările noastre încurajează o abordare mai prudentă și adaptată la recomandările privind dieta, asigurându-se că acestea sunt în concordanță cu starea de sănătate a individului și cu cele mai recente descoperiri științifice", a declarat autorul principal al studiului, dr. Victor Wenze Zhong, profesor și președinte al departamentului de epidemiologie și biostatistică de la Facultatea de Medicină a Universității Shanghai Jiao Tong din China. 

Am fost surprinși să descoperim în studiul nostru că persoanele care au respectat metoda 16:8 ore, au fost mai predispuse să moară din cauza bolilor cardiovasculare", a adăugat Zhong. 

Cei care suferă de o boală cardiovasculară și care au consumat alimente în intervalul de timp cuprins între opt și 10 ore pe zi au un risc cu 66% mai mare de a muri din cauza unei boli de inimă sau a unui accident vascular cerebral, potrivit datelor. 

Oamenii de știință au studiat obiceiurile alimentare a peste 20.000 de adulți americani - cu o vârstă medie de 49 de ani - pe o perioadă medie de opt ani. 

Cercetarea a fost prezentată luni în cadrul unui eveniment organizat în Chicago. 

Cercetările anterioare au arătat, de asemenea, că postul intermitent nu este mai bun decât numărarea caloriilor. 

Dr. Christopher D. Gardner, de la Universitatea Stanford, a criticat faptul că ultimul studiu se bazează pe faptul că pacienții își indică singuri obiceiurile alimentare și calendarul meselor. 

Acest lucru poate fi afectat de memoria sau de amintirile participanților și, prin urmare, este posibil să nu evalueze cu exactitate modelele alimentare tipice", a spus el, adăugând că, în cercetările viitoare, ar trebui să se pună un accent mai mare pe valoarea nutritivă a dietelor în cauză. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite