Stiri despre biografie

  190 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Povestea neştiută a actriţei Brigitte
Bardot: peste o sută de iubiţi şi iubite, patru soţi şi patru tentative de sinucidere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea neştiută a actriţei Brigitte Bardot: peste o sută de iubiţi şi iubite, patru soţi şi patru tentative de sinucidere

  Una dintre cele mai cunoscute actriţe franceze, Brigitte Bardot, a sedus publicul cu senzualitatea sa în anii ’50 şi ’60 şi a devenit un sex-simbol al cinematografiei mondiale. Însă drumul spre faimă a fost presărat cu multe obstacole şi dezamăgiri, potrivit unei biografii recente, „Brigitte Bardot: The Life, The Legend, The Movies“, scrisă de Ginette Vincendeau.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. Teodor Meleşcanu, de la studentul care îl idealiza pe Avram Iancu la cârma spionajului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. Teodor Meleşcanu, de la studentul care îl idealiza pe Avram Iancu la cârma spionajului românesc

  Candidat independent la alegerile prezidenţiale, Teodor Meleşcanu (73 de ani) şi-a depus, odată cu semnăturile necesare, demisia din funcţia de şef al Serviciului de Informaţii Externe. Fostul director al serviciilor secrete a pornit, astfel, în cursă cu un as în mânecă - titulatura de expert în domeniul afacerilor externe, dar şi cu slăbiciunea de a fi candidatul-surpriză.

 • Caracterul bizar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caracterul bizar

  Se întâmplă atât de multe lucruri importante, care... nu mă interesează, dar despre care ajung chiar să-mi dau cu părerea.

 • Călin
Popescu Tăriceanu, 
o viaţă de revistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călin Popescu Tăriceanu, o viaţă de revistă

  Preşedinte al Senatului şi candidat la alegerile prezidenţiale din partea unui partid care a reciclat liberali, Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu (62 de ani) a rămas întipărit în conştiinţa colectivă drept premierul bileţelului roz, liberal cu simpatii de stânga, mire de cinci ori şi colecţionar de cai-putere.

 • Viaţa rockerului Kurt Cobain, pe marile ecrane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa rockerului Kurt Cobain, pe marile ecrane

  Producţia filmului biografic despre fostul solist al trupei de grunge rock Nirvana, Kurt Cobain, va începe anul viitor, a anunţat Courtney Love, fosta soţie a artistului, decedat în 1994.

 • Fronda poetului Leonid Dimov faţă de Securitate, într-un volum biografic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fronda poetului Leonid Dimov faţă de Securitate, într-un volum biografic

  În această seară, de la 19.00, Librăria Humanitas Kretzulescu găzduieşte o dezbatere despre scriitorii români în Arhivele Securităţii, pornind de la volumul „Leonid Dimov. Un oniric în Turnul Babel“, semnat de Luminiţa Corneanu şi apărut de curând la Editura Cartea Românească.

 • Scrisoarea celor 50 de ani ai Odin teatret-ului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoarea celor 50 de ani ai Odin teatret-ului

  Dragi prieteni, în locul unui articol, prefer să va scriu vouă, acestui grup de prieteni, pentru care Eugenio Barba şi teatrul său contează ca referinţă de viaţă şi nu numai de artă, vouă, în calitate de parteneri ce iubesc comunitatea lui Odin teatret ca o comunitate de muncă şi un exemplu de fidelitate în timp…

 • Sophia Loren îşi scrie memoriile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sophia Loren îşi scrie memoriile

  Actriţa italiană Sophia Loren, în vârstă de 79 de ani, va lansa în luna decembrie primul ei volum de memorii, în care va dezvălui o serie de informaţii mai puţin cunoscute despre viaţa, cariera şi iubirile ei din tinereţe.

 • Politică şi delicateţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică şi delicateţe

  GRAŢIE Un moment astral din viaţa prinţesei Grace de Monaco este surprins comprehensiv de regizorul francez Olivier Dahan în filmul omonim, cu australianca Nicole Kidman în rolul titular.

 • Confidenţele
Andreeei Esca: „Nu primul iubit contează, ci
ultimul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Confidenţele Andreeei Esca: „Nu primul iubit contează, ci ultimul“

  Andreea Esca (42 de ani), unul dintre simbolurile televiziunii postdecembriste, îşi lansează sâmbătă, la Târgul Bookfest (Romexpo), cartea biografică „Ce-am făcut când am tăcut“. „Un autoportret clasic“, dar şi „un portret atipic“, cartea Andreei Esca încearcă să prezinte cititorilor lucruri aproape necunoscute din viaţa vedetei: poveşti din copilăria şi adolescenţa ştiristei sau dezvăluiri despre prima iubire.

 • Un roman despre Cristian Vasile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un roman despre Cristian Vasile

  Apărut în 2014 în colecţia Ego Proză a editurii ieşene Polirom, Zaraza, subintitulat roman  de tânărul său autor, Andrei Ruse (născut în anul 1985) suferă de acută criză identitară. În sensul că e greu de spus dacă e vorba despre un roman biografic sau despre o biografie romanţată.

 • Şase ani de la moartea Monicăi Lovinescu. Mama ei a murit în închisoare ca să-şi salveze fiica exilată în timpul comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase ani de la moartea Monicăi Lovinescu. Mama ei a murit în închisoare ca să-şi salveze fiica exilată în timpul comunismului

  Sâmbătă, 20 aprilie, se împlinesc şase de ani de la moartea Monicăi Lovinescu (1923-2008). Fiica criticului literar Eugen Lovinescu şi a profesoarei Ecaterina Bălăcioiu, Monica Lovinescu a fost  ziaristă, critic literar şi cunoscută realizatoare de radio. Căsătorită cu Virgil Ierunca, a plecat la Paris în septembrie 1947, iar în primele zile ale lui 1948 a cerut azil politic. Mama sa a murit în închisoare, fără să-şi mai revadă fiica vreodată.

 • FOTO VIDEO  Gabriel Garcia Marquez: „Cea mai persistentă amintire este legată de casa în care am locuit cu bunicii mei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO  Gabriel Garcia Marquez: „Cea mai persistentă amintire este legată de casa în care am locuit cu bunicii mei“

  „În fiecare zi a vieţii mele mă trezesc cu sentimentul, real sau imaginar, că am visat că mă aflu în acea uriaşă casă bătrână. Nu că m-am întors acolo, ci că sunt acolo, la o vârstă nedefinită, fără vreun motiv special – ca şi cum n-aş fi părăsit-o niciodată“, rememorează scriitorul Gabriel Garcia Marquez despre casa bunicilor săi materni, în biografia realizată de criticul literar Gerald Martin şi publicată în 2008 de Editura Litera.

 • Constantin Năstăsescu, matematician: „Visez calcule
noaptea. Este infernal!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Năstăsescu, matematician: „Visez calcule noaptea. Este infernal!“

  Pentru Constantin Năstăsescu (70 de ani), autorul culegerii de matematică prezentă în toate ghiozdanele a zeci de promoţii de elevi, viaţa are o singură constantă: numărul. Orice iese din această sferă, a concretului, a logicii, este, cel mult, o curiozitate statistică, un impas în relaţia dintre minte şi realitate.

 • INTERVIU Denisa Comănescu: „Când a
murit Hendrix am purtat doliu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Denisa Comănescu: „Când a murit Hendrix am purtat doliu“

  Considerată de Gabriel Liiceanu „cel mai bun editor din spaţiul românesc pe literatură străină“, Denisa Comănescu (60 de ani) şi-a trăit viaţa visând în secret la parcurile, străzile şi cafenelele americane. De acolo veneau muzica şi cărţile ce i-au conturat destinul.

 • Radu Anton Roman, omul care a descoperit eternitatea într-o ciorbă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Anton Roman, omul care a descoperit eternitatea într-o ciorbă

  În copilărie şi tinereţe visa să devină scriitor „clasic“: poeme, romane, povestiri... Astăzi, lumea şi-l aminteşte ca omul care, duminică de duminică, te făcea să salivezi în faţa televizorului, dezvăluindu-ţi, deopotrivă, bucate şi poveşti. Aceasta este povestea vieţii sale, istorisită de familie, prieteni şi apropiaţi.

 • Mărturii ale lui Ariel Sharon din cartea sa autobiografică. Ce spunea fostul premier israelian despre Yasser Arafat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturii ale lui Ariel Sharon din cartea sa autobiografică. Ce spunea fostul premier israelian despre Yasser Arafat

  Figură controversată în istoria Israelului, fostul premier Ariel Sharon este fie lăudat pentru politica pe care a desfăşurat-o în intersul ţării sale, fie blamat pentru deciziile care au afectat palestinienii. Dacă cei din jurul lui nu s-au ferit să spună ce au gândit despre politica şi faptele sale, vă oferim şi câteva declaraţii proprii ale lui Sharon, din cartea sa „Luptătorul: o autobiografie”, în legătură cu principale momente din viaţa sa.

 • Cine este Stelian Tănase, propus de PNL la şefia
TVR: fost deputat, coleg de partid cu Crin Antonescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Stelian Tănase, propus de PNL la şefia TVR: fost deputat, coleg de partid cu Crin Antonescu

  Scriitor, politolog, regizor şi scenarist, Stelian Tănase este alegerea liberalilor pentru funcţia de director general interimar al televiziunii publice.  Fost coleg de partid cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, Tănase a abordat problema numirilor politice la TVR chiar în urmă cu două zile, când a subliniat că oricine ar fi ales să conducă televiziunea publică va avea misiunea de a sprijini campaniile electorale ale USL.

 • Spiru Haret, omul
care a adus primul cartea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spiru Haret, omul care a adus primul cartea

  La sfârşitul anilor 1800, un român care bulversase comunitatea ştiinţifică europeană prin cercetările sale decidea să renunţe la tot şi să se întorcă acasă. Omul acesta avea un plan: definirea unui sistem de învăţământ ce ar fi scos România dintr-un pericol care astăzi poate stârni, cel mult, ilaritate: analfabetismul

Modifică Setările