Stiri despre bacterii

  275 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce boli poţi lua de la ştrand
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poţi lua de la ştrand

  Piscina şi ştrandurile sunt locuri care favorizează apariţia bolilor dermatologice. Află care sunt aceste afecţiuni şi cum te poţi feri de ele!

 • Medicamentul antigripal Fervex va fi retras din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicamentul antigripal Fervex va fi retras din Moldova

  Medicamentul pentru răceală Fervex urmează să fie retras din toate farmaciile de peste Prut. Medicamentul este suspectat că ar conţine floră microbiană atipică, după cum a confirmat Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMD) din România.

 • VIDEO Fiinţele microscopice care populează organismul uman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Fiinţele microscopice care populează organismul uman

  „Dinozauri în miniatură“, aşa sunt numiţi acarienii, fiinţe microscopice care se hrănesc cu pielea umană. Dar organismul este populat de un număr uriaş de microorganisme, iar cele mai multe trăiesc în comuniune cu noi.

 • Opt alimente care împrospătează respiraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt alimente care împrospătează respiraţia

  Respiraţia urât mirositoare este una dintre problemele cu care se confruntă foarte multe persoane, chiar dacă-şi dau seama sau nu, dar există anumiţi paşi pe care îi urma pentru putem face pentru a evita situaţiile neplăcute.

 • Aspecte uimitoare despre corpul uman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aspecte uimitoare despre corpul uman

  Multe dintre cele mai interesante descoperiri din toate domeniile ştiinţei au fost găsite în corpul uman. Apendicele şi-a pierdut funcţia iniţială cu milioane de ani în urmă, avem la fel de mult păr pe corp precum un cimpanzeu, suntem praf de stele şi avem meta-simţuri.

 • Bem lapte praf sau, în cel mai bun caz, cu bacterii şi de la animale bolnave. Oficialii spun cu totul altceva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bem lapte praf sau, în cel mai bun caz, cu bacterii şi de la animale bolnave. Oficialii spun cu totul altceva

  Consumăm lapte fără să ştim dacă e muls de la vacă sau dacă este praf diluat. Nici nu vom şti cu siguranţă, deoarece în Republica Moldova nu există laboratoare care să verifice acest lucru. Între timp, şefii de la Ministerul Agriculturii dau asigurări că „există reglementări tehnice de fabricare, ajustate la cerinţele Uniunii Europene“.

 • Care este cel mai rău lucru pe care îl poţi contracta din metrou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este cel mai rău lucru pe care îl poţi contracta din metrou

  Mijloacele de transport prin care bacteriile se răspândesc cel mai uşor sunt avioanele, vasele de croazieră şi metrourile. Mâna unui om găzduieşte aproximativ 150 de specii de bacterii, ele reproducându-se la doar 20 de minute de la ultima spălare. Astfel, transmiterea virusurilor se poate face foarte uşor prin atingerea mânerelor, a barelor, a scaunelor sau a uşilor din trenul de metrou.

 • Bem apă care conţine bacterii şi substanţe interize de peste 50 de ani în UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bem apă care conţine bacterii şi substanţe interize de peste 50 de ani în UE

  Apa îndulcită din Republica Moldova conţine o substanţă interzisă în ţările europene deja de 50 de ani. Nici cea plată de import nu este mai bună. Specialiştii de la Agenţia pentru protecţia consumatorilor au stabilit că în cinci din şapte probe de produs lichid au fost depistate bacterii coliforme.

 • De ce tuşim şi cum tratăm tusea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce tuşim şi cum tratăm tusea?

  Tuşeşti de ceva timp şi nu ştii din ce cauză? Află că tusea care persistă mai mult de trei săptămâni este rezultatul unei probleme ascunse, care trebuie investigată.

 • Noi şi bacteriile noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi şi bacteriile noastre

  În general, majoritatea oamenilor din zilele noastre consideră bacteriile sau microbii ca fiind un duşman al speciei umane, acest fapt fiind reflectat în atitudini variate – de la abuzul de antibiotice, până la mesaje publicitare de genul „produsul X omoară 99% din bacterii“.

 • Cvas cu bacterii pentru cumpărători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cvas cu bacterii pentru cumpărători

  Produsul era pus spre vânzare de întreprinderea „Timofei Morozov" din Călăraşi. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, cvasul se comercializa în locuri autorizate, iar producătorul deţinea autorizaţia sanitară de funcţionare şi certificatul igienic, eliberat de Centrul de Sănătate Publică din Călăraşi.

 • Pericolul din piscină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolul din piscină

  O activitate foarte plăcută vara, înotul într-un bazin, poate avea urmări neplăcute. Accidentele, infecţiile sau iritaţiile pielii sunt doar câteva dintre ele.

 • Ce obiecte uzuale ascund bacterii periculoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce obiecte uzuale ascund bacterii periculoase

  Obiectele pe care le folosim zi de zi sunt un adevărat focar de infecții, din cauza faptului că ascund numeroase bacterii. Telefonul, tastatura, buretele de bucătărie, sacoșa de cumpărături sunt câteva dintre obiectele care ne pot pune sănătatea în pericol.

 • Iată la ce boli te predispune grupa de sânge!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iată la ce boli te predispune grupa de sânge!

  Unele grupe de sânge ne fac mai vulnerabili în faţa anumitor bacterii sau virusuri, iar altele ne cresc predispoziţia pentru cancer. Fiecare are însă avantaje şi dezavantaje. Nu există o grupă de sânge ideală.

 • Fiecare om aduce cu el 37 de milioane de bacterii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiecare om aduce cu el 37 de milioane de bacterii

  Prezenţa unei singure persoane într-o încăpere creşte cu 37 de milioane numărul bacteriilor din spaţiul respectiv, arată un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Yale citat de sciencedaily.com.

 • Toxiinfecţiile alimentare îţi pot crea probleme pe viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toxiinfecţiile alimentare îţi pot crea probleme pe viaţă

  Bacteriile Salmonela, E. coli şi celelalte microorganisme care provoacă toxiinfecţii alimentare pot să favorizeze diabetul, hipertensiunea arterială şi chiar infarctul sau atacul cerebral, atrag atenţia medicii.

Modifică Setările