
Ce boli poţi lua de la ştrand
Piscina şi ştrandurile sunt locuri care favorizează apariţia bolilor dermatologice. Află care sunt aceste afecţiuni şi cum te poţi feri de ele!
Piscina şi ştrandurile sunt locuri care favorizează apariţia bolilor dermatologice. Află care sunt aceste afecţiuni şi cum te poţi feri de ele!
Medicamentul pentru răceală Fervex urmează să fie retras din toate farmaciile de peste Prut. Medicamentul este suspectat că ar conţine floră microbiană atipică, după cum a confirmat Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMD) din România.
Întinşi pe pământ în loc de nisip şi în miros de apă stătută. Aşa se odihnesc orăşenii pe malurile lacurilor din Capitală. Medicii avertizează că riscăm să ne îmbolnăvim, iar ecologiştii - că vom rămâne cu nişte mlaştini.
„Dinozauri în miniatură“, aşa sunt numiţi acarienii, fiinţe microscopice care se hrănesc cu pielea umană. Dar organismul este populat de un număr uriaş de microorganisme, iar cele mai multe trăiesc în comuniune cu noi.
Judeţul Vaslui nu se poate lăuda cu apă potabilă, cel puţin aşa reiese din analizele de laborator făcute de Direcţia de Sănătate Publică. Cea mai toxică apă este cea din fântâni şi izvoare, folosită în prezent de aproape 300.000 de oameni.
Un bărbat din Utah a păstrat timp de 14 ani un hamburger de la McDonald’s, care arată identic cu unul proaspăt, nefiind atacat de mucegai sau de bacterii.
Cele mai multe dintre bucătăriile de la locul de muncă sunt mai murdare decât toaletele. Aşa arată un studiu efectuat de Asociaţia Initial Washroom Hygiene, publicat de dailymail.co.uk.
Producătorul de mobilă suedez Ikea a anunţat marţi că retrage din restaurantele sale aflate în 23 de ţări tarte pe care autorităţile sanitare chineze au găsit bacterii ce atestă, în general, o contaminare cu fecale.
Respiraţia urât mirositoare este una dintre problemele cu care se confruntă foarte multe persoane, chiar dacă-şi dau seama sau nu, dar există anumiţi paşi pe care îi urma pentru putem face pentru a evita situaţiile neplăcute.
Multe dintre cele mai interesante descoperiri din toate domeniile ştiinţei au fost găsite în corpul uman. Apendicele şi-a pierdut funcţia iniţială cu milioane de ani în urmă, avem la fel de mult păr pe corp precum un cimpanzeu, suntem praf de stele şi avem meta-simţuri.
Consumăm lapte fără să ştim dacă e muls de la vacă sau dacă este praf diluat. Nici nu vom şti cu siguranţă, deoarece în Republica Moldova nu există laboratoare care să verifice acest lucru. Între timp, şefii de la Ministerul Agriculturii dau asigurări că „există reglementări tehnice de fabricare, ajustate la cerinţele Uniunii Europene“.
Mijloacele de transport prin care bacteriile se răspândesc cel mai uşor sunt avioanele, vasele de croazieră şi metrourile. Mâna unui om găzduieşte aproximativ 150 de specii de bacterii, ele reproducându-se la doar 20 de minute de la ultima spălare. Astfel, transmiterea virusurilor se poate face foarte uşor prin atingerea mânerelor, a barelor, a scaunelor sau a uşilor din trenul de metrou.
Apa îndulcită din Republica Moldova conţine o substanţă interzisă în ţările europene deja de 50 de ani. Nici cea plată de import nu este mai bună. Specialiştii de la Agenţia pentru protecţia consumatorilor au stabilit că în cinci din şapte probe de produs lichid au fost depistate bacterii coliforme.
Cercetătorii au descoperit că un loc de pe corpul uman poate ascunde până la 2.000 de tipuri de bacterii periculoase pentru organism.
Echipa britanică de cercetători care încearcă să foreze în Lacul Ellsworth din Antarctica pentru a ajunge la bacterii necunoscute până acum a început lucrul.
Tuşeşti de ceva timp şi nu ştii din ce cauză? Află că tusea care persistă mai mult de trei săptămâni este rezultatul unei probleme ascunse, care trebuie investigată.
O echipă de cercetători britanici s-a deplasat în Antarctica, unde va începe de azi să foreze în lacul subglaciar Ellsworth, mult sub calota glaciară din Antarctica de Vest, pentru a colecta sedimente şi apă, în speranţa descoperirii de urme de viaţă în bacterii.
În general, majoritatea oamenilor din zilele noastre consideră bacteriile sau microbii ca fiind un duşman al speciei umane, acest fapt fiind reflectat în atitudini variate – de la abuzul de antibiotice, până la mesaje publicitare de genul „produsul X omoară 99% din bacterii“.
Analiza apei prelevate din zonele inundate din Lower Manhattan, în Statele Unite, după trecerea uraganului Sandy, a relevat existenţa unor urme de benzină şi a două tipuri de bacterii coliforme, între care E.coli, relatează ABC News, în pagina electronică.
Activitatea a doi producători de cvas din Capitală a fost sistată, chiar dacă rezultatele expertizelor de laborator au arătat că produsul comercializat nu prezintă pericol pentru sănătatea consumatorilor.
Produsul era pus spre vânzare de întreprinderea „Timofei Morozov" din Călăraşi. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, cvasul se comercializa în locuri autorizate, iar producătorul deţinea autorizaţia sanitară de funcţionare şi certificatul igienic, eliberat de Centrul de Sănătate Publică din Călăraşi.
O activitate foarte plăcută vara, înotul într-un bazin, poate avea urmări neplăcute. Accidentele, infecţiile sau iritaţiile pielii sunt doar câteva dintre ele.
Oamenii de ştiinţă au creat, în premieră, un tip de plombe cu nanoparticule ce distrug bacteriile şi stimulează refacerea dinţilor cariaţi.
Obiectele pe care le folosim zi de zi sunt un adevărat focar de infecții, din cauza faptului că ascund numeroase bacterii. Telefonul, tastatura, buretele de bucătărie, sacoșa de cumpărături sunt câteva dintre obiectele care ne pot pune sănătatea în pericol.
Microorganismele găsite pe Staţia Spaţială Internaţională pot scoate din funcţiune echipamentele acesteia, a declarat azi vice-preşedintele Academiei Ruse de Ştiinţe, Anatoli Grigoriev.
Unele grupe de sânge ne fac mai vulnerabili în faţa anumitor bacterii sau virusuri, iar altele ne cresc predispoziţia pentru cancer. Fiecare are însă avantaje şi dezavantaje. Nu există o grupă de sânge ideală.
Prezenţa unei singure persoane într-o încăpere creşte cu 37 de milioane numărul bacteriilor din spaţiul respectiv, arată un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Yale citat de sciencedaily.com.
Faci casa „lună“, dar uiţi de clanţe. Pui mâna pe bani şi apoi pe felia de pizza. Sunt doar două exemple de greşeli mărunte care ne contaminează cu bacterii.
Bacteriile Salmonela, E. coli şi celelalte microorganisme care provoacă toxiinfecţii alimentare pot să favorizeze diabetul, hipertensiunea arterială şi chiar infarctul sau atacul cerebral, atrag atenţia medicii.
Deschiderea ferestrelor previne acumularea unor populaţii microbiene patogene, care au scăpat dezinfectării, pentru că le aduce concurenţi din „afară“.