Stiri despre alimentatie

  1058 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iodul, coordonatorul hormonal al organismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iodul, coordonatorul hormonal al organismului

  Ai perioade în care dispoziţia ţi se schimbă de la un moment la altul? Este posibil să ai un deficit de iod sau, din contră, un surplus, care influenţează activitatea hormonilor tiroidieni şi, implicit, a întregii activităţi endocrine a organismului.

 • Foamea, noua armă în lupta cu somnul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foamea, noua armă în lupta cu somnul

  Faceţi eforturi pentru a rezista târziu în noapte? Mai gândiţi-vă dacă vă doriţi gustări dulci pentru a vă ţine treaz! Un nou studiu făcut pe musculiţe de oţet (Drosophila melanogaster, denumite popular „beţive") indică faptul că un creier obosit, lipsit de somn, este menţinut în stare de alertă de foame, scrie LiveScience.

 • Conopida combate depresia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conopida combate depresia

  Legumă din familia cruciferelor, conopida are un aport caloric redus (30 de calorii la 100 g, este o valoroasă sursă de vitamine (conţine vitamine din complexul B şi vitamina C) şi de minerale (potasiu, fosfor, zinc şi magneziu).

 • Orezul negru previne şi combate cancerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orezul negru previne şi combate cancerul

  Orezul negru, cultivat în China încă din antichitate, dar foarte puţin cultivat în restul lumii, ar putea fi secretul prevenirii şi tratării cancerului, susţin oamenii de ştiinţă în urma cercetărilor recente realizate la Universitatea „Louisiana“ din Statele Unite ale Americii.

 • Dieta care protejează ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta care protejează ficatul

  Crudităţile cu pigment închis, bogate în vitamine, în minerale, în fibre şi în proteine, previn afecţiunile ficatului. 

 • Care este cel mai bun peşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este cel mai bun peşte

  Indicat mai ales persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, peştele ajută prin conţinutul bogat de acizi graşi esenţiali Omega 3. Un aliment esenţial pentru sănătate, peştele are efecte benefice pe termen lung asupra întregului organism. Dar pentru asta, trebuie ales cu grijă.

 • Fructe de sezon cu efect terapeutic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructe de sezon cu efect terapeutic

  Bunătăţile din natură furnizează organismului vitamine, minerale şi enzime. Iar substanţe din compoziţia lor acţionează asupra unor funcţii-cheie.

 • Laptele degresat, un aliment complet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laptele degresat, un aliment complet

  Laptele degresat este un produs natural bogat în aminoacizi, în lactoză, în vitaminele A, B2 şi D şi în minerale (calciu şi potasiu, în special). Datorită acestor elemente, laptele reglează tensiunea arterială, sporeşte rezistenţa la efort, combate stresul şi protejează organismul de infecţii.

 • Berea nu îngraşă dacă o bem cu moderaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea nu îngraşă dacă o bem cu moderaţie

  Masa corporală rămâne neschimbată doar atunci când asociem berea cu o alimentaţie săracă în calorii. Datele statistice arată că un român consumă, în medie, 81 de litri de bere anual. Prin comparaţie, cehii, cei mai mari consumatori de bere, beau 160 de litri pe an.

 • Alimentație sănătoasă și activitate fizică pentru copiii și adolescenții brăileni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimentație sănătoasă și activitate fizică pentru copiii și adolescenții brăileni

  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a fost gazda unei mese rotunde intitulată „Parteneri pentru sănătate: cum să investim în păstrarea sănătății populației județului nostru" prilejuită de proiectul „Creșterea accesului la servicii de prevenție primară pentru copiii și adolescenții din România. Alimentația sănătoasă și activitatea fizică în rândul copiilor și adolescenților din România".

 • De ce se văd femeile mai grase în oglindă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se văd femeile mai grase în oglindă

  Creierul denaturează imaginea propriului corp, aşa că femeile se văd mai scunde şi mai grase. Cercetarea, care explică de ce femeile slabe se văd mult mai grase în oglindă, i-ar putea ajuta pe medici să înţeleagă mai multe tulburări de alimentaţie, precum anorexia.

 • Ce pui în balanţă la alcătuirea dietei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce pui în balanţă la alcătuirea dietei

  Mulţi dintre noi consideră că, pentru a avea o dietă sănătoasă, este suficient să nu mănânce alimente de tip fast-food şi că, pentru a-şi menţine greutatea, nu e nevoie de nimic mai mult decât de calcularea numărului de calorii. De fapt, dieta trebuie alcătuită ţinând cont de mult mai mulţi factori.

 • 3 greşeli care te îngraşă în timp scurt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 greşeli care te îngraşă în timp scurt

  Datele statistice arată că trei milioane de români sunt obezi, iar numărul lor este în creştere. În cele mai multe cazuri, vinovate de acest lucru sunt greşelile de alimentaţie.

 • Ce nu ştiai despre usturoiul verde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu ştiai despre usturoiul verde

  Pe lângă varianta sa uscată, mai există usturoiul de primăvară,  care nu doar protejează de boli, dar ajută şi la detoxifierea organismului.

 • Ghid de nutriţie:Urda, cea mai dietetică brânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de nutriţie:Urda, cea mai dietetică brânză

  Este bogată în săruri minerale şi în proteine de calitate şi conţine cea mai puţină grăsime dintre toate sortimentele de brânză. Din aceste motive, specialistul nostru recomandă urda în alimentaţia zilnică.

 • Bunătăţi exotice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bunătăţi exotice

  Cercetările în domeniul geriatriei semnalează că, pentru a rămâne în formă odată cu trecerea anilor, o alimentaţie bogată în antioxidanţi, în  vitamine, minerale şi în aminoacizi poate remedia aspectele neplăcute care apar la majoritatea persoanelor vârstnice.

 • A crescut numărul copiilor obezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A crescut numărul copiilor obezi

  Pentru a limita fenomenul, Centrul Comunitar pentru Tineret al Primariei Bistriţa împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a demarat o serie de lecţii nonconformiste în şcoli. Copiii învaţă care sunt regulile stilului corect de viaţă, iar dascălii speră ca lecţia să ajungă şi la părinţi

 • 10 aliaţi în lupta cu kilogramele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 aliaţi în lupta cu kilogramele

  Ai putea să slăbeşti mâncând gustos şi săţios? Ei bine, da! Indiferent cât de „leneş” e metabolismul tău, există alimente care te ajută în lupta cu kilogramele în plus.  Acestea cresc saţietatea fără să îngraşe şi scad rezistenţa la insulină.

 • Cum schimbă viaţa defectele genetice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum schimbă viaţa defectele genetice

  Factorii nocivi de mediu şi alimentaţia bazată pe produse procesate ne alterează codul genetic şi conduc la creşterea incidenţei unor boli considerate rare. Acestea sunt greu de tratat, dar pot fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos, care limitează riscul de mutaţii genetice.

 • Circulaţie periferică proastă?Aşa o stimulezi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Circulaţie periferică proastă?Aşa o stimulezi!

  Indiferent de temperatura de afară, mâinile şi picioarele tale sunt tot timpul reci. Fără îndoială, acesta este un semn că ai probleme cu circulaţia periferică. Poţi scăpa de neplăceri apelând la câteva soluţii la îndemână.

 • 30% din românii adulţi suferă de obezitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30% din românii adulţi suferă de obezitate

  România se află printre primele zece ţări din Europa, în ceea ce priveşte rata obezităţii. Hrana bogată în grăsimi şi lipsa de mişcare a făcut ca 30% din populaţia adultă a ţării să sufere de obezitate, potrivit medicului Constantin Dumitrache de la Institutul Naţional de Endocrinologie "C. I. Parhon".

 • Vino, mamă, să mă vezi la spitalul de obezi - Revista presei interne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vino, mamă, să mă vezi la spitalul de obezi - Revista presei interne

  Presa internă oferă un mic ghid al al alimentelor sănătoase, scrie despre dublarea profitului la Loterie şi despre cum fură aurolacii cablurile de sub Casa Poporului. Citeşte un material despre obezitate şi pe cât să statul aurul din Roşia Montana.

 • Cât de uşoare sunt produsele light?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de uşoare sunt produsele light?

  Considerate incorect mai sănătoase şi mai dietetice, aceste produse favorizează apariţia obezităţii. Etichetarea cu denumirea „light“ arată că, în anumite produse, zahărul este înlocuit cu îndulcitori sintetici, iar grăsimile naturale sunt înlocuite cu cele artificiale.

Modifică Setările