Cum te hrăneşti corect pe perioada postului. Ce spun nutriţioniştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Bucate aromate
Foto Bucate aromate

Postul reprezintă, din punct de vedere culinar, abţinerea de la alimentele de origine animală, ceea ce înseamnă că organismul trece brusc la o dietă săracă în calorii. El nu este indicat bolnavilor sau celor aflaţi în convalescenţă, copiilor, gravidelor şi femeilor care alăptează.

Dr. Iren Alexoi, nutriţionist-dietetician, oferă câteva sfaturi pentru un meniu echilibrat în perioada postului, în aşa fel încât să nu exite probleme dacă se elimină anumite alimente.

Bea multe lichide

Postul este o perioadă de curăţare a sufletului, dar şi a corpului. În zilele când renunţi la carne, în organism are loc un proces de detoxificare. Aşadar, trebuie să te hidratezi corespunzător deoarece rinichii sunt solicitaţi în această perioadă. De asemenea, din meniul zilnic nu trebuie să lipsească, pe lângă apa plată, supele, ciorbele şi ceaiurile din plante.

Include în meniu proteine vegetale

Nucile, alunele, arahidele, migdalele, fasolea, mazărea, bobul, năutul, lintea şi soia sunt surse vegetale de proteine de care organismul are nevoie în perioada postului. De asemenea, şi ciupercile conţin multe  proteine, însă trebuie consumate cu precauţie, deoarece sunt greu de digerat. În zilele cu dezlegare la peşte se recomandă consumul de peşte de orice fel şi de fructe de mare.

Citiţi toate recomandările medicului pe Click!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite