Ştiri vesel-amărui din timpul pandemiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distanta sociala

Acest timp neobişnuit de pandemie a făcut ca ştirile să se concentreze, firesc, pe lupta cu noul virus. Sunt veşti triste, cu mulţi oameni bolnavi sau care nu mai sunt. În acelaşi timp, viaţa continuă sau se adaptează.

Sunt lucruri care rămân neschimbate şi sunt lucruri noi cu care ne învăţăm. Printre toate acestea, putem găsi motive de râs. Dacă ne păstrăm umorul, poate că nu ne vom vindecq, dar ne vom păstra spiritul întreg, deci mai pregătit de luptă.

O colecţie de ştiri din lumea largă, una de la noi, una de la ei. La unele se poate râde liniştit, la altele râsul este mai amărui, căci unele obiceuri proaste nu vor fi alungate de nici o pandemie.

- Belgia a interzis sexul în grupuri mari. Devine legal doar cel între trei persoane. Rămâne însă nelegiferat modul în care grupurile mai mari vor fi divizate în grupuri mai mici, fără să apară discriminarea. De asemenea, poliţia nu are instrucţiuni clare privind probarea flagrantelor.

- Tudorel Toader a fost reales rector al Universităţii din Iaşi. Nu există, încă, tratament pentru această molimă, dar măcar a revenit pe plan local, de la nivel naţional.

- în India, dacă nu respecţi regulile de carantină, poliţia care te prinde teleleu pe stradă te poate bate cu bastonul sau cu mâna goală, dar cu mănuşi. Tot aici, doi gemeni au fost botezaţi Corona şi Covid.

- un primar de ţară a luat şpagă. Da, era PSD-ist. Avea mască şi mănuşi când s-a dus să ia banii. Un om serios, sper că şi procurorii au respectat strict protocolul sanitar.

- în Panama femeile şi bărbaţii pot ieşi din casă în zile diferite. Un pas înainte către liniştea planetară. În case însă pot sta în acelaşi timp. Cel puţin pentru moment.

- preşedintele PSD a făcut un grup de lucru împotriva coronavirus. Din el fac parte trei prim-miniştri numiţi de PSD dintre care: unul demis de PSD prin moţiune de cenzură, unul obligat de PSD să îşi dea demisia şi unul dat afară din PSD. Asta este, ce a fost a fost, pe timp de criză omul se gândeşte la dragostele din trecut. Ciolacu este noul Mircea Radu, mai puţin prezentabil.

- În Belarus preşedintele îndeamnă populaţia să bea multă vodcă, să facă saună şi să lucreze în agricultură. Este singură ţară din Europa unde se desfăşoară campionatul de fotbal. Carantina este simplu de respectat, iar preţurile sunt foarte mici. Nu este nevoie de viză dacă staţi mai puţin de 30 de zile şi ajungeţi cu avionul.

 - la Ţăndărei poliţia veghează ca infractorii pe care i-a arestat mai de mult să respecte carantina. Cum infractorii au fost odată scăpaţi de justiţie pentru acuzaţii serioase, trafic de copii, crimă organizată, documentate de poliţia engleză, nu acordă respectul cuvenit organelor de ordine. Aşa că poliţia este păzită de armată. În acest timp, activitatea infracţională în Diaspora a scăzut considerabil.

- în Franţa a avut loc un atentat terorist. Încă unul comis de un „refugiat” islamist. Sudanez, de această dată. Care a beneficiat din plin de ospitalitatea franceză. Nu i-a fost de ajuns, ţară unde s-a „refugiat” de bună voie, avea prea mulţi necredincioşi. Aşa că s-a gândit să mai rărească din ei. O obişnuinţă a ultimilor ani, la care nu se poate râde. Sunt câteva mii ca el în atenţia poliţiei franceze.

Şi pe la noi, şi pe la ei, propaganda chineză este din ce în ce mai puternică. De teamă că vor fi traşi la răspundere pentru răspândirea coronavirului, tovarăşii din conducerea Partidului comunist pozează în salvatorii planetei. Ne dau, deloc caritativ, măşti să ne acoperim fetele. Poate ne ţinem şi gura. Aici se potriveşte bine adaptarea unei glume clasice:

 Un şofer de ambulanţă loveşte doi pietoni pe trecere. Se dă jos, se uită la ei, vede că sunt răniţi şi le zice:

- Hai urcaţi să vă duc la spital. Mare noroc aveţi că treceam pe aici.

Fix aşa ne „salvează” acum regimul comunist chinez de coronavirus. Mare noroc avem cu ei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite