La mulţi Ani bravei Armate Române! Trei războaie, trei Victorii.

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este Ziua Armatei Române, zi care de 25 de ani parcă nu a mai fost de auzit. Alături de Biserica Ortodoxă Română, Armata Română reprezintă unul din cei doi piloni de stabilitate şi securitate a poporului român, a cărei putere a fost demonstrată în timp. Unul asigură stabilitatea spirituală, celălalt pe cea fizică.

Trecută prin trei conflicte majore, Războiul de Independenţă, Primul Război Mondial, Cel de al doilea Război Mondial, putem spune cu mândrie că România are unii din cei mai dedicaţi străjeri la viitorului neamului nostru.

De-alungul timpului niciodată ofiţerii şi soldaţii români nu au bătut în retragere, deciziile majore ce au dus la eşecurile parţiale ale statului român fiind de natură politică.

Am avut parte de trei războaie majore şi în toate trei Armata Română a fost victorioasă, deşi politicul nu a ştiut întotdeauna să valorifice supremaţia de pe front. Nu întotdeauna am început perfect dar tot timp am terminat cu maximul ce se putea obţine.

În 1878 ne-am câştigat Independenţa, în 1918 am făcut o ţară aşa cum ea trebuie să fie, în 1945 am obţinut maximul ce se putea obţine pentru acea perioadă: redobândirea controlului asupra părţii de Ardeal anexate de către Ungaria.

Pe 25 octombrie 1944 Armata Română avea să elibereze de sub ocupaţia ungară Transilvania Furată într-un moment de slăbiciune politică.

Dincolo de debandada  politică de astăzi şi de slăbiciunile statului român date corupţia organizată la nivel politic, armata şi-a menţinut profesionalismul şi acest lucru s-a dovedit prin intrarea în NATO, dar şi prin prezenţa pe teatrele de operaţiuni în care ne-am jucat rolul nu doar de partener de încredere, dar şi de luptători pentru democraţie.

Mulţi cad în capcana de a crede că Armata Română nu mai este ce a fost, dar aici se înşeală: corpul ofiţeresc şi soldaţii români sunt profesionişti şi dedicaţi misiunii de apărare a Patriei. Am totala încredere că nici un pas nu se va da înapoi atunci când va fi nevoie să ne apărăm, iar pământul strămoşesc, chiar dacă vorbim de actuala Românie, chiar dacă vorbim de teritoriul românesc de dincolo de Prut.

Vin vremuri grele iar rolul Armatei Române de străjer al Europei se menţine. Avem nevoie însă dincolo de profesionalismul oamenilor, de calitatea ridicată a resursei umane şi o conducere politică capabilă a înţelege că subminarea securităţii statului prin sub-finanţare reprezintă Trădare Naţională, iar acest lucru va ieşi la iveală, aşa cum de altfel a ieşit chiar de curând şi în Ucraină.

La Mulţi Ani!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite