Concluziile unei săptămâni politice dramatice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată că şi în politică nu aduce anul ce aduce săptămâna. Săptămâna politică ce tocmai se încheie a schimbat dramatic scena politică românească, cu reverberaţii şi asupra scenei politice europene.

Mizele

Luni seara s-a declanşat un complot parlamentar, având trei mize foarte mari:

- Scoaterea din închisoare a politicienilor deja încarceraţi;

- Închiderea dosarelor politicienilor, aflate pe rolul parchetelor sau instanţelor de judecată;

- Crearea condiţiilor ca aleşii neamului, de la ministru-parlamentar până la primar de comună sau consilier local să poată fura liniştiţi din banii publici, inclusiv europeni,  fără ca cineva din sistemul judiciar să-l poată deranja şi trage la răspundere.

Adică, a plasat aleşii neamului deasupra legii, le-a acordat o superimunitate, ignorând principiul sacrosanct al democraţiei şi statului de drept, „nimeni nu e mai presus de lege”.

 Modul de desfăşurarea a acestui complot, început în miez de noapte, fără înscrierea pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor, fără ca deputaţii să primească documentele necesare şi uzuale, fără dezbateri, fără consultare cu instituţiile interesate, fără asigurarea transparenţei decizionale, toate acestea şi altele demonstrează caracterizarea „complot sau puci parlamentar”.

S-a invocat de către Victor Ponta şi alţii că Parlamentul e suveran în materie de legislaţie, poate legifera orice-i trece prin cap. Poate, dar în Africa, nu într-o ţară europeană parte la tratate, convenţii, acorduri, la care a aderat de bună voie şi nesilită de nimeni şi pe care e obligată să le respecte. Inclusiv Parlamentul.

Parţial complotul a reuşit. Legea Amnisitiei a fost amânată, dar Legile superimunitatii au fost adoptate, demonstrând lumii întregi de ce sunt în stare parlamentarii români.

Victor Ponta este terminat ca om politic

Scuza că a ştiut doar de legea amnistiei, nu ţine, pentru că e la fel de grava şi aceasta lege. Pe urmă, ce fel de şef de partid este, dacă nu are habar de lucruri cu adevărat grave care se coc în spatele lui. Al treilea argument, dacă s-au făcut fără acordul său, până acum erau deja zburaţi din partid şi funcţii Zgonea, Nicolicea şi toţi cei care au contribuit să-i distrugă cariera politică.

Să ne înţelegem. Victor Ponta are două recidive la activ. Plagiatul şi lovitura de stat din vara 2012, identică cu aceea de saptămâna aceasta.

Şi aşa a fost primit în vizitele oficiale din anul 2013 cu gazdele ţinându-se de nas. De acum înainte toate uşile îi vor fi trântite  în faţă.

Chiar Victor Ponta spunea că nu te poţi duce la Bruxelles în blugi şi tenişi. Acum s-a dezbrăcat de tot caracterul, l-a văzut o lume întreagă în slip şi şlapi.

Şi nu înţelege în continuare că există linii roşii, principii şi valori ale democraţiei şi statului de drept sacrosancte, pe care dacă le calci în picioare eşti mort, politic vorbind.

Mai mult, şi-a permis să tragă de urechi ambasada SUA, să nu-l mai atenţioneze niciodată, şi să-l promoveze în continuare pe Bolcaş la CCR, neştiind sensibilităţile uriaşe ale lumii politice şi diplomatice faţă de idei, propoziţii şi cuvinte antisemite.

Prin toate aceste acţiuni, recidive şi derive, Victor Ponta s-a descalificat total pentru postura de înalt om de stat, care să conducă o ţară modernă, aparţinând UE şi NATO.

Cum spuneam, să încerce în Africa sau America de Sud.

PNL şi Crin Antonescu

 S-au decredibilizat total, făcând jocul murdar al PSD-Voiculescu. Era evident că din îmbrăţişarea toxică a concubinului din USL aveau să iasă la suprafaţă, până la urmă, desuurile murdare.

Viteza cu care s-a repezit Crin Antonescu să se lepede de acţiunile PSD arată disperarea acestuia să părăsească corabia care se scufundă cu repeziciune.

Explicaţia că al doilea om în stat n-a fost informat, a semnat ca notaru legile aprobate de Cameră, fără să ştie ce semnează, îl descalifică la fel de mult ca şi ipoteza că a fost de conivenţă cu PSD la acest puci parlamentar.

Şi dacă ajunge preşedinte, şi-i băgă cineva sub nas să semneze legea marţială, ce face, o semnează fără să ştie ce?

Iar faptul că 70 de parlamentari PNL au făcut jocul PSD, şi au votat DA pentru superimunitate, îi transformă pe ei şi partidul lor în entităţi nefrecventabile politic. Vor purta stigmatul acesta toată viaţa politică pe care o au în faţă.

Reverberaţii europene

Este complet neuzual ca Hanne Swoboda, şeful socialiştilor europeni, să-şi certe public confraţii. Ei bine, în cazul Ponta-PSD a dat două comunicate în care îşi exprimă consternarea faţă de poziţia nedemocratică şi atacul la statul de drept pe care l-au dat confraţii din România.

În bătălia de la europarlamentare, foarte aproape, complotul împotriva democraţiei dat de PSD, un mare partid socialist, va atârna ca o ghiulea de picioarele socialiştilor europeni, care vor să câştige majoritatea ce le-ar permite ocuparea celor mai importante funcţii în conducerea UE.

Este ca şi cum Victor Ponta le-ar fi înfipt în spate cuţitul, cu cinci luni înainte de scrutinul europarlamentar.

Deja şeful popularilor europeni i-a avertizat pe socialişti şi liberali că vor plăti scump în campanie acest derapaj al lui Victor Ponta.

Învăţăminte pentru opoziţie

Opoziţia a tras concluziile necesare şi a sancţionat deja, cu doua mitinguri de protest, derapajele de la statul de drept ale actualei puteri.

Faptul ca puterea politica actuală este în corzi, are o credibilitatea în cădere liberă în ochii românilor şi partenerilor externi, ar trebui să oblige opoziţia să ofere o alternativă cinstită, onestă şi onorabilă  la actuala putere. Sensibilitatea cea mai mare a românilor acum rezultă din sentimentul ca sunt furaţi.

Nimic nu contează mai mult ca oameni cinstiţi să vină în faţă şi să spună românilor: noi nu suntem hoţi, trecutul nostru demonstreaza acest fapt, iar caracterul nostru probat de comportament garanteaza cinstea noastră viitoare.

Nu se ştie când se prăbuşeşte actuala putere, de exemplu din lipsa fondurilor pentru plata pensiilor şi salariilor bugetare, iar opoziţia trebuie să fie pregătită în orice moment să preia puterea.

Ce urmează

Într-o ţară normală, nu şi în România, Ponta, Antonescu, Zgonea, Ciucă, Niculicea, şi-ar fi prezentat deja demisiile, şi s-ar fi ascuns în gaură de şarpe până uită lumea de isprăvile lor nedemocratice din marţea neagră.

Suntem în România însă şi, ca de atâtea ori în trecut, toate mizeriile făcute de politicieni le vom suporta cu toţii, noi românii, poate ne învăţăm minte şi ne uităm cu atenţie la oamenii pe care-i alegem.

Este posibilă o îngheţare a relaţiilor politice, economice şi diplomatice cu România, care va fi pusă pe coji de nucă, fiind repetentul clasei la democraţie, cea mai importantă materie din UE.

Posibil partenerii noştri europeni se vor uita cu şi mai multă atenţie la modul în care cheltuim banii europeni, dacă suntem în stare să dăm o legislaţie specială pentru a-i fura mai uşor.

Investiţiile străine vor merge în jos, investitorii întrebându-se dacă nu cumva banii lor vor putea fi „confiscaţi” cu aceeaşi uşurinţă şi dispreţ pentru statul de drept, manifestat săptămâna aceasta de Ponta, Antonescu, Zgonea şi co.

Singura poziţie corectă şi onorabilă, de folos poporului român, pe care se şi laudă că-l slujesc şi apăra, ar fi demisia imediată a celor trei „muşchetari” ai fărădelegii.

Slabă speranţă să se întâmple aşa ceva. Sunt prea mici la suflet şi caracter, pentru o misie aşa de mare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite