Schimbare la conducerea Tribunalului Sălaj. Vezi cine este noul preşedinte al instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În maximum şase luni trebuie organizat un concurs pe post

Tribunalul Sălaj are începând de ieri un nou preşedinte, după ce decretul de schimbare din funcţie prin pensionare a judecătorului Petronela Năsăudean, care a ocupat până acum această funcţie, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Judecătorul Kende Monica este, începând de marţi, 7 februarie, noul preşedinte al Tribunalului Sălaj. Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei,  judecătorul Mirela Lazoc, colegiul de conducere al instanţei a avizat luni propunerea de delegare în această funcţie a Monicăi Chende, propunere formulată, conform legii, de preşedintele Curţii de Apel Cluj. Schimbarea vine după ce la sfârşitul lunii ianuarie a fost publicat în Monitorul Oficial decretul de schimbare din funcţie prin pensionare a Petronelei Năsăudean, care a deţinut în ultimii trei ani şefia instanţei sălăjene.

Magistrat tânăr, Kende Monica este judecător din 1 octombrie 1993, începându-şi activitatea la Judecătoria Zalău. La 1 ianuarie 2000 a dobândit gradul de judecător de tribunal, iar din 1 aprilie acelaşi an este magistrat la Tribunalul Sălaj.

Numirea sa în funcţie de preşedinte al instanţei sălăjene este cu delegaţie, pe o durată de maximum şase luni, dar nu mai tărziu de data ocupării postului prin concurs.