Mircea Groza găteşte bunătăţi la Revelionul lui Dinescu cu ierburi sălăjene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirecea Groza este bucătar şef la complexul Severus Zalău

O bună parte din meniul Revelionului 2012 organizat de Mircea Dinescu  la restaurantul „Lacrimi şi sfinţi” va fi pregătit de cunoscutul bucătar zălăuan Mircea Groza . În plus,  ierburile folosite la gătit,  care vor da gustul deliciului,  au fost cultivate pe meleaguri sălăjene tocmai la Moigrad - Porolissum.

În august,  Mircea Groza şeful bucătar de la Complexul Serverus din Zalău  l-a cunoscut personal  pe Dinescu şi mai mult decât atât l-a cucerit cu bunătăţile pe care ştie să le prepare într- un mod deosebit. Gustul „demenţial”  al mâncărurilor preparte de Groza dar şi aspectul inedit l-au impresionat pe poetul Dinescu şi l-a invitat pe bucătarul zălăuan la Revelionul 2012. Desigur, să prepare delicii şi apoi să petreacă alături de toţi invitaţi care în această seară, la trecerea în Noul An vor fi  prezenţi la „Lacrimi şi Sfinţi”.



Mâncare care aduce noroc cu ierburi din Moigrad


Mircea Groza va găti două specialităţi, „mâncare de sărbătoare”. Este vorba despre „Şolet”, mâncare evreiască  şi o garnitură de linte – mâncare romană. „Cele două mâncaruri  au fost alese de  Mircea Dinescu. Este vorba despre o mâncare evreiască – şolet,  o mâncare de sărbătoare la evrei, pe care o prepară şi românii însă folosesc razalăi şi ciolan afumat. De asemenea voi găti o mâncare romană, o tocăniţă  cu ierburi de la Moigrad şi mirodenii, mâncare despre care în tradiţia romană se spune că aduce noroc”, povesteşte bucătarul Groza.
Potrivit acestuia ingredientele folosite la prepararea mâncării evreieşti, sunt gâsca afumată, arpacaş, fasolea tărcată, untura de gâscă, „pita”  din  făină albă combinată cu făina de porumb şi pastrama de vită.  Pentru  tocăniţa romană, bucătarul va folsi ierburi, cultivate pe meleaguri sălăjene la Moigrad - Porolissum, şi mirodenii.  Alături de Groza, „rivalul” bucătar va fi actriţa Maia Morgenstern.

Mai multe pentru tine:
Cine a fost Dorin Pavel, inginerul care a plănuit marile hidrocentrale din România
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
„Începe să se întrevadă cum va arăta sfârșitul războiului”. Soluțiile Ucrainei pentru a învinge Rusia, chiar dacă ar mai pierde teritorii
Tânăra de 16 ani care a întors toate scaunele la „Vocea României” încă de la primele note. Smiley: „Eu nu am mai auzit niciodată așa ceva”
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Prințul renegat, un libidinos notoriu! Apela la angajații de la Palat să facă rost de femei și-și dorea ”blonde și balerine”
Acuzată că poartă genți de lux, dar că nu-și ajută tatăl aflat la azil! Ion Cassian o apără pe Irina Columbeanu: „Nu-i duceți grija lui Irinel, are șifonierul plin cu...!”
Planurile mărețe ale lui Musk: „Optimus va elimina sărăcia și va fi un chirurg incredibil”. Ce spune despre Robotaxi
Lupu Rednic ține cură de slăbire, la 56 de ani: „Grăsimea-i bună numai în tigaie!”. Secretul sănătății: un păhărel de horincă și untură de porc de Mangalița. Cât costă dieta?
Cine este Bogdan Boitor, noul iubit al Ilincăi Vandici. În ce oraș din România a dus-o pe vedetă în vacanță