Cum sărbătoresc zălăuanii Mica Unire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zălăuanii vor fi invitaţi să joace Hora Unirii pe platou FOTO Arhivă

Ziua de 24 Ianuarie va fi marcată, la Zalău, prin ceremoniale militare şi religioase, spectacol de muzică populară, concert de fanfară, expoziţii, încheiate cu o retragere cu torţe a militarilor.

De la ora 11.00, la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj va fi inaugurată expoziţia permanentă de artă populară sălăjeană, urmând ca de la ora 11.30 manifestările să se mute pe platoul din faţa Prefecturii. Mai întâi, Fanfara Promenada va susţine un recital, urmat, de la ora 12.00, de un ceremonial militar şi religios, încheiat cu o horă a Unirii.

Marcarea Zilei Unirii Principatelor continuă după-amiaza, de la ora 17.00, cu un spectacol festiv găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău. Spectacolul este organizat de Casa Municipală de Cultură şi va cuprinde evoluţiile Ansamblului Artistic Porolisum, a Ansamblului Folcloric de copii Columna, precum şi a soliştilor Sava Negrean Brudaşcu, Ileana Domuţa Mastan, Vasile Coca, Rodica Pop Seling, Aurora Moga Popovici, Alex şi Alexandra Chira, Daniela Stoica, Ioana Lazăr, Claudiu Costinaş, Deisa Buzgău, Denisa Mirişan, Vicenţiu Pop, Ionuţ Fălăuş şi Raul Maxian. Intrarea este liberă.

La finalul spectacolului, estimată în jurul orei 18.30, pe platoul din faţa Prefecturii spectatorii vor fi invitaţi din nou la Hora Unirii, după care va avea loc deja tradiţionala retragere cu torţe.

Manifestările sunt organizate cu sprijinul: Primăriei Municipiului Zalău, Consiliului Judeţean Sălaj, Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Direcţiei Judeţene a Arhivelor Sălaj, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sălaj, Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Sălaj, Inspectoratului Şcolar al judeţului Sălaj şi a structurilor judeţene ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi VIDEO Parada militară a adus în centrul Zalăului sute de persoane

FOTO Burse şi concert privat Vunk pentru liceenii de nota 10 din Zalău