Profesoara şi poliţistul, celebrul caz de bătaie din şcoala mureşeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o simplă căutare pe internet, dacă scrieţi „poliţistul şi profesoara”, toate rezultatele duc la un caz foarte aprins din 2010, când o profesoară din comuna Sânpaul a pălmuit un poliţist şi apoi şi-a primit şi replica. Imaginile au făcut atunci înconjurul ţării şi internetul i-a făcut celebri pe cei doi. După cinci ani, femeia încă predă fără probleme.

Elevii, profesorii şi părinţii elevilor de la o şcoală din comuna mureşeana Sânpaul se plângeau în anul 2010 că o profesoară îi admonestează verbal şi fizic ori de câte ori are ocazia. Chemaţi să o linistească pe femeie, politiştii au simţit pe pielea lor mânia dascălului. Şi profesoara a primit atunci o corecţie din partea poliţistului.

Ce consecinţe a suportat profesoara

Cătălina Domnui a ajuns celebră în 2010 după ce a pălmuit un poliţist care o cerceta că-şi agresează colegele de catedră şi pe copii la clasă. Atunci, ea fost ameninţată că va fi scoasă din sistem pentru comportamentul ei. Catalina Domnui urma să suporte şi ea consecinţele faptelor sale, mai ales ca plângerile la adresa agresivităţii sale erau foarte multe venite din partea colegilor.

O comisie care a analizat cazul ei a admis ca profesoara să fie exclusă din învatamânt. Doar că situaţia s-a schimbat în tot acest timp. Profesoara bătăuşă a fost iertata şi i s-a permis să predea în continuare. Astăzi ea este titular la Şcoala Gimnazială „Rakosi Lajos” din comuna Gheorghe Doja. Colegii femeii si-au retras plangerile si au iertat-o, cand au auzit ca bancile o executa pentru o datorie mai veche si risca sa ramana fara casa.

 “A fost scoasă din sistem pentru câteva luni, dar a apelat la Comisia Naţională de discriminare, pe motiv că este de etnie rromă şi a pretins că tot ce I se întâmplă este pe baza etniei ei. După câteva luni comisia i-a dat aviz favorabil, iar astăzi predă la cşala gimnazială din comuna Gheorghe Doja. A primit şi aviz psihologic favorabil, în fiecare an” spune Ştefan Someşan – inspectorul general al ISJ Mureş

Azi poliţistul este agent principal în comuna Band

După incidentul din 2010, agentul Ioan Constantin Moldovan a cerut să fie detaşat în Sâncraiul de Mureş, iar astăzi este poliţist în Comuna Band. Nu a avut dreptul la nicio promovare timp de doi ani. Astăzi este un poliţist apreciat, spun surse din poliţie.

Politistul fusese chemat  în 2010 să aplaneze un conflict între profesoara Domnui Cătălina si un alt cadru didactic. Femeia nu a părut impresionata nici de locul în care era, nici de funcţia pe care deţinea, cea de dascal. A facut scandal, a agresat echipa de filmare şi apoi pe agent. Cătalina Domnui l-a plesnit peste ochelari pe agent, iar acesta nu a stat pe gânduri şi i-a raspuns cu aceeaşi moneda, într-o scena ce a devenit foarte accesată pe internet.