Recomandări pentru turiştii care vor să urce la munte: „să aveţi autovehiculele echipate pentru sezonul rece”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este cazul să renunţaţi la prevenţie şi, mai ales, la cauciucurile de iarnă, ne atrag atenţai jandarmii montani de la Padina, din Munţii Bucegi. Turiştii care vor să urce la munte trebuie să fie echipaţi corespunzător anotimpului rece.

Jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga recomandă turiştilor care intenţionează să se deplaseze în zona montană care înainte de a pleca la munte, să se informeze asupra itinerariului propus, stării vremii şi a drumurilor.

Recomandări pentru turişti:

-să folosiţi numai drumurile deschise circulaţiei, traseele marcate şi să urmăriţi marcajele de pe traseu;

-să aveţi autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece, respectiv tracţiune 4x4, anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.;

- să plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor;

- să apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;

- să respectaţi măsurile de protecţie individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.