Activistul de mediu Daniel Bodnar, ameninţat: Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele, dacă nu te iau pe bordul maşinii înseamnă că-s prost eu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Bodnar Arhivă personală

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost ameninţat, joi, de către un bărbat din Vicovu de Sus. ”Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele; dacă nu te iau pe bordul maşinii înseamnă că-s prost eu”, i-a spus bărbatul, alături de zeci de înjurături. Polţiştii din Suceava s-au sesizat şi l-au identificat şi reţinut pe autorul ameninţării.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a postat pe Facebook un clip video în care este ameninţat de un bărbat.  

După o serie de înjurători, bărbatul îi spune: ”Ţi-ai făcut de lucru cu ţiganii din Plai. Suntem de pe strada Romană. Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele şi nu ţi-i mai putea ridica mâinile la guriţă...te opresc, îţi barez drumul, iau ranga şi îţi sparg toate geamurile (...) Dacă nu te iau pe bordul maşinii înseamnă că-s prost eu.  

Alături de videoclipul plin de înjurături, activistul de mediu a postat şi mesajul: ”Într-un judeţ căpuşat de politicieni corupţi şi parte din autorităţi ale statului care sunt parte la jaf, nu ne putem aştepta să fim în siguranţă! Suntem pe cont propriu”.  

IPJ Suceava a transmis, joi seară, că s-a sesizat şi s-au dispus măsuri.  

”Poliţiştii s-au autosesizat şi, la nivelul IPJ Suceava, s-au dispus măsuri operative urgente de documentare a activităţii infracţionale, dar şi de asigurare a cadrului procedural. Prin ofiţer din cadrul IPJ Suceava şi ulterior prin poliţiştii Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a fost contactat activistul de mediu care se afla în municipiul Cluj-Napoca, acesta fiind îndrumat şi consiliat pentru a depune o sesizare online pe adresa oficială de email a IPJ Suceava. Aceasta a fost direcţionata imediat către Poliţia Oraşului Vicovu de Sus, fiind demarate de îndată cercetări şi întreprinse demersuri procedurale”, a transmis IPJ Suceava.  

Sursa citată a precizat că, în urma audierilor şi materialului probator administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la mai puţin de 5 ore de la postarea în spaţiul on line a imaginilor incriminatorii, autorul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.  

Bărbatul are 28 de ani, este din oraşul Vicovu de Sus, şi a fost transferat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Cum au vrut sovieticii să ne înlocuiască leul cu rubla şi ne-au luat flota după 23 August 1944

ÎPS Teodosie, greu de pensionat. A cerut instanţei să poată rămâne la catedră şi după 65 de ani

La 14 ani, Amalia Singuran este cea mai bună cadetă a României la triatlon. Este fiica unui campion la lupte libere

Mai multe pentru tine:
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Orașul unde au fost descoperite peste 80 de specii de păsări. Multe sunt răpitoare și au cuiburile în fisurile blocurilor