Atenţie, ţărani, unde ardeţi gunoaiele! Pompierii olteni au stins sute de incendii de mirişte în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă

Cei care dau foc gunoaielor sau miriştilor trebuie să respecte normele de prevenire a incendiilor. Arderea miriştilor se face numai după obţinerea permisului de lucru cu foc deschis. Cei care nu respectă legea riscă amenzi usturătoare.

Cu toate că riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse înre 2.500 şi 5.000 lei, ţăranii nu respectă normele în vigoare atunci când dau foc gunoaielor sau miriştilor. Confirmă acest lucru o statistică îngrijorătoare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit acesteia, pompierii olteni au intervenit pentru stingerea a 330 de incendii de mirişte. „În aceste incendii au ars circa 1.040 de hectare de teren agricol şi păşuni, la aceste intervenţii fiind angrenate 343 autospeciale şi 1.653 de cadre ale unităţii“, a spus Ionuţ Cîrciumaru, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Militarii s-au luptat în acest an cu flăcările peste 350 de ore.
Dacă vreţi să daţi foc miriştilor, trebuie să mergeţi la primăria de care aparţineţi şi să solicitaţi permisul de lucru cu foc deschis. De asemenea, dacă vreţi să ardeţi gunoaiele, ţineţi cont de dispoziţiile primarului care trebuie să stabilească locul unde se permite asta.

Mai multe pentru tine:
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”