Cea mai simplă reţetă de găluşte cu prune. Recomandarea lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galuste cu prune FOTO bizadeacamelia.wordpress.com

Extrem de uşor de făcut, găluştele cu prune sunt un adevărat deliciu, pregătit mai ales în lunile de vară, cu fructe proaspete.

O reţetă extrem de simplă de găluşte cu prune este cea recomandată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef. Aveţi nevoie de 1 kilogram de cartofi, 4 ouă, o jumătate de kilogram de făină, 1 kilogram de prune, pesmet, unt şi zahăr pentru glazură. 

"Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Se verifică dacă sunt fierţi cu furculiţa, să intre uşor, apoi se lasă la răcit, se curăţă de coajă şi se pasează foarte bine cu furculiţa, asemeni unui piure. Apoi adăugăm ouăle, e obligatoriu să fie reci cartofii când punem ouăle, să nu se coaguleze. Adăugăm un praf de sare şi făină cât cuprinde, până obţinem un aluat modelabil, cu care să ne putem juca. 

Prunele se desfac, se scot sâmburii şi în loc punem zahăr, apoi închidem pruna la loc. Învelim pruna în aluat, care trebuie să fie foarte bine închis, altfel se desface la fiert. Le fierbem în apă cu sare. Cât timp fierb găluştele prăjim pesmet cu puţin unt, apoi adăugăm zahăr. 

După ce au fiert găluştele le scoatem, le scurgem, şi calde le tăvălim prin pesmet, putem pune şi zahăr vanilat. Stropim cu puţin coniac când le punem pe tavă, pentru servit", explică Bogdan Roman.

Vă mai recomandăm: 

  

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul. 

Mai multe pentru tine:
Un tezaur roman, ascuns timp de 8 ani, după ce a fost descoperit cu un detector de metale
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
O contabilă din Kenya a ajuns femeie de serviciu în România și trăiește cu frică. „Mi-e teamă în fiecare zi să nu fiu...”
Cercetătorii contrazic clișeele: prieteniile platonice pot fi la fel de profunde ca relațiile de cuplu. De ce cultura noastră refuză să creadă asta?
33 de ani fără Anda Călugăreanu. Saveta Bogdan: „Ioana a rămas a nimănui, după decesul mamei. Dan Tufaru o internase la o casă de copii”. Cum arată mormântul artistei?
„Am ales pacea și am primit războiul”. Cum a pierdut Ucraina scutul său nuclear acum 34 de ani. Îl mai poate recupera?
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Păreri pro și contra despre Catedrala Mântuirii Neamului. Mihai Găinușă: „Bolnavii care nu plătesc CASS vor merge la Catedrală, nu la camera de gardă”. Ce spune Dan Negru?
La șase luni de la naștere, Jennifer Lawrence a luat o decizie radicală: „Sânii mei...”
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Alimentul de care Fuego nu se atinge: „Cel mai nociv pentru ființa umană”. Îi îndeamnă pe toți să-l evite