Cea mai simplă reţetă de găluşte cu prune. Recomandarea lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galuste cu prune FOTO bizadeacamelia.wordpress.com

Extrem de uşor de făcut, găluştele cu prune sunt un adevărat deliciu, pregătit mai ales în lunile de vară, cu fructe proaspete.

O reţetă extrem de simplă de găluşte cu prune este cea recomandată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef. Aveţi nevoie de 1 kilogram de cartofi, 4 ouă, o jumătate de kilogram de făină, 1 kilogram de prune, pesmet, unt şi zahăr pentru glazură. 

"Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Se verifică dacă sunt fierţi cu furculiţa, să intre uşor, apoi se lasă la răcit, se curăţă de coajă şi se pasează foarte bine cu furculiţa, asemeni unui piure. Apoi adăugăm ouăle, e obligatoriu să fie reci cartofii când punem ouăle, să nu se coaguleze. Adăugăm un praf de sare şi făină cât cuprinde, până obţinem un aluat modelabil, cu care să ne putem juca. 

Prunele se desfac, se scot sâmburii şi în loc punem zahăr, apoi închidem pruna la loc. Învelim pruna în aluat, care trebuie să fie foarte bine închis, altfel se desface la fiert. Le fierbem în apă cu sare. Cât timp fierb găluştele prăjim pesmet cu puţin unt, apoi adăugăm zahăr. 

După ce au fiert găluştele le scoatem, le scurgem, şi calde le tăvălim prin pesmet, putem pune şi zahăr vanilat. Stropim cu puţin coniac când le punem pe tavă, pentru servit", explică Bogdan Roman.

Vă mai recomandăm: 

  

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul. 

Mai multe pentru tine:
Marina Voica, grav afectată de criza apei din Prahova: „La 89 de ani, mă spăl la lighean. Nespălată tot nu rămân!” Orașul Breaza e paralizat: „Au externat bolnavii!”
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Momentul tandru dintre Kate Middleton și Prințul William! Au fost mai apropiați ca niciodată în public
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Ultimele cuvinte ale Roxanei Moise către antrenoarea sa, înainte de a pierde lupta cu cancerul: „Eu o să mă fac bine. O să vedeți”
Ce s-a descoperit după autopsia medicului Ștefaniei Szabo. Nu a murit din cauza unui infarct sau AVC