A murit Moise Mihaiu, ultimul veteran din Agnita. În război, şi-a pierdut toată familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veteranul Moise Mihaiu FOTO Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" / Cincu JNTC

Veteranul Moise Mihaiu, care şi-a pierdut toată familia în război, a murit la 22 august. În timpul războiului, el şi-a pierdut toată familia.

Decesul ultimului veteran din Agnita a fost anunţat de Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" / Cincu JNTC pe pagina de Facebook: „Rămas bun, veterane...

Ieri, Dumnezeu a ales să îl ia lânga el pe ultimul veteran de război din Agnita, unde va fi împreună cu părinţii, soţia şi fraţii căzuţi pe front.

In ultima parte a celui de-al doilea Război mondial, cu toate că frontul din Iasi s-a rupt pe 23 august, deşi a fost trimis acasă, a simţit că încă poate să îşi aducă contribuţia, hotarându-se să se ducă şi pe celălalt front, cel de vest. A servit cu onoare, devotament şi curaj ţara!!

Nu te vom uita niciodată, vom duce misiunea mai departe şi vom păstra mereu amintirea ultimului veteran din Agnita spunându-ne să fim uniţi sub tricolor.

Vei rămâne mereu în inima noastră ca un părinte pentru că ne-ai învăţat ca pe copiii tăi să luptăm cu gândul la tot ce e frumos în România.

Rămas bun, domnule căpitan (în rezervă) Moise Mihaiu !

Odihneşte-te acum, veterane!“

Şi Ministerul Apărării Naţionale a anunţat decesul veteranului: „Ne-a părăsit ultimul veteran din Agnita, căpitan (în retragere) Mihaiu Moise!

In ultima parte a celui de-al doilea Război mondial, cu toate că frontul din Iaşi s-a rupt pe 23 august, deşi a fost trimis acasă, a simţit că încă poate să îşi aducă contribuţia, hotarându-se să se ducă şi pe celălalt front, cel de vest. A servit cu onoare, devotament şi curaj ţara!

Nu te vom uita niciodată, vom duce misiunea mai departe şi vom păstra mereu amintirea ultimului veteran din Agnita spunându-ne să fim uniţi sub tricolor“.

Vă mai recomandăm:

Viaţa într-un coşciug de fier: războiul, trăit în submarinul Delfinul. Nepot de marinar: „Fiecare plecare a bunicului în misiune putea fi şi ultima“

Basarabia şi Transilvania, „lebedele“ Mării Negre. Cum a fost salvat pasagerul Transilvania din mâna ruşilor printr-un joc diplomatic

Distrugătoarele României, aşii Marinei care au ajuns la fier vechi din cauza ruşilor. Navele erau mai bine echipate şi mai rapide decât cele pe care le avem azi