Cum se face spuma pentru cafea: de ce lovesc barmanii vasul cu lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spuma de lapte devine mai densă dacă se sparg bulele de aer din ea

Barmanii ştiu câteva secrete când vine vorba de pregătirea spumei de lapte pentru capucino sau pentru alte produse. Dacă nu fac totul ca la carte, în ceaşca clientului ar putea ajunge un dezastru.

De câte ori nu te uiţi cu uimire la spuma de lapte din ceaşca ta de cafea? Şi tot de atâtea ori probabil ai observat un ritual pe care îl fac toţi barmanii, indiferent de barul, oraşul sau ţara în care te afli, respectiv bătutul vasului cu lapte de masă după ce laptele este cald.

Puţini sunt cei care ştiu care este motivul pentru care barmanii fac acest lucru. Richard, un barman cu câţiva ani de experienţă şi mii de cafele la activ pe lună, ne-a explicat de ce acest exerciţiu este necesar şi nu este doar un ritual.

„În momentul în care încălzeşti laptele în latieră, acesta se aerează. Se creează spuma, una pufoasă, dar plină de bule de aer. Când baţi latiera de masă o faci pentru a sparge aceste bule de aer din spumă, iar aşa ea devine mai densă şi se poate modela mai uşor în ceaşcă pentru a face diverse modele din spuma de lapte”, afirmă Richard.

Tot Richar explică ce fel de lapte e optim pentru ca spuma de lapte să fie una ca la carte, în cazul în care cineva doreşte să încerce să o facă acasă. Doar lapte cu o grăsime de 3,5% e bun pentru o spumă de lapte care să reuşească, cel de la 1,5% grăsime fiind prea slab pentru a putea realiza spuma.

Mai multe pentru tine:
Relația scandaloasă de 72 de ore pe care fratele Regelui Charles a avut-o cu un model Playboy
Tânăra de 16 ani care a întors toate scaunele la „Vocea României” încă de la primele note. Smiley: „Eu nu am mai auzit niciodată așa ceva”
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Prințul renegat, un libidinos notoriu! Apela la angajații de la Palat să facă rost de femei și-și dorea ”blonde și balerine”
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”
Cine este Bogdan Boitor, noul iubit al Ilincăi Vandici. În ce oraș din România a dus-o pe vedetă în vacanță
Exclusiv! Acasă la Chef Alexandru Sautner. Juratul "Chefi la cuțite" ni le prezintă pe fetele care-l împlinesc ca soț și tată
Lupu Rednic ține cură de slăbire, la 56 de ani: „Grăsimea-i bună numai în tigaie!”. Secretul sănătății: un păhărel de horincă și untură de porc de Mangalița. Cât costă dieta?
România, fără medalie la Mondialele de Gimnastică artistică. Sabrina Voinea și Denisa Golgotă, execuții modeste
Acuzată că poartă genți de lux, dar că nu-și ajută tatăl aflat la azil! Ion Cassian o apără pe Irina Columbeanu: „Nu-i duceți grija lui Irinel, are șifonierul plin cu...!”
Cine a fost Dorin Pavel, inginerul care a plănuit marile hidrocentrale din România