Opt victime, printre care doi copii, în urma unui accident pe DN67, în Vâlcea, au ajuns la Urgențe

0
Publicat:

Un grav accident rutier s-a produs vineri dimineața, 6 ianuarie, pe un drum național din județul Vâlcea. Evenimentul s-a soldat cu victime multiple, dar și cu blocarea traficului pe DN67, spre Gorj.

Accident cu victime multiple pe DN67 în Vâlcea cu opt răniți Imagine ilustrativă

Din primele informații reiese că în zona Bunești - Vâlcea a avut loc o coliziune între două mașini care a dus la rănirea mai multor persoane, fiind și victime copii. 

Inițial s-a știut că este vorba despre două victime, mai apoi s-a menționat că sunt cel puțin patru persoane rănite, pentru ca în final să se menționeze că opt răniți, printre care și doi copii, au fost preluați de către echipajele de prim ajutor.  

Traficul este blocat total. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu, menționând și că polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului rutier. Accidentul s-a produs pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au adăugat că paramedicii SMURD și membrii echipei de Descarcerare din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați la acest accident rutier DN67 în care unele dintre victime au suferit multiple traumatisme.

„La fața locului acționează  un echipaj ASAS cu modul de descarcerare (pentru stingere incendii cu apă și spumă), un echipaj SMURD, și două ambulanțe ale SAJ (Serviciul Județean de Ambulanță. Bilanțul final transmis de către medicul de la fața locului:  opt victime printre care doi copii. Toate victimele sunt conștiente și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea de către echipajele medicale sosite la fața locului”, a precizat și purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Accidentul de la Bunești Vâlcea, de pe DN67, este cel mai grav eveniment rutier petrecut de la începutul acestui an pe șoselele din Vâlcea și totodată al doilea incident produs pe acest drum național. În cea de-a doua zi a acestui an, la câțiva kilometri distanță, în zona Căzănești (Râmnicu Vâlcea) avea loc o altă coliziune între trei autoturisme. Din cele două victime găsite la fața locului, doar una a ajuns în final la spital, cealaltă refuzând transportul.