Grevă de o zi în 12 primării din judeţul Hunedoara. Funcţionarii protestează faţă de salariile mici din administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 administraţii locale din judeţ intră în grevă.

Aproape 300 de funcţionari publici din 12 administraţii locale din judeţul Hunedoara vor declanşa, joi, 30 aprilie, greva generală. Cei mai mulţi dintre angajaţii hunedoreni care se vor alătura protestului sindical sunt de la Primăria Orăştie.

Angajaţii din 12 administraţii locale din judeţul Hunedoara se vor afla joi, 30 aprilie, în grevă generală, pentru a-şi arăta astfel nemulţumirile faţă de salariile mici şi lipsa tichetelor de masă.
Astfel, vor fi în grevă generală pentru o zi funcţionarii publici de la Primăria Municipiului Orăştie, Primăria Oraşului Geoagiu, şi primăriile din comunele Beriu, Dobra, Ghelari, Mărtineşti: Orăştioara de Sus: Pestişu Mic, Rapoltu Mare, Rîu de Mori, Tomeşti şi Vălişoara.

„În ziua grevei, funcţionarii vor veni la serviciu, însă nu vor vor elibera acte, iar birourile de relaţii cu publicul vor fi închise”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie, unde 133 de angajaţi vor declanşa greva de o zi.

Revendicările sindicaliştilor din administraţie vizează reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii; creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.


Vă recomandăm şi:

Situaţie tensionată în Complexul Energetic Hunedoara: minerii şi energeticienii se pregătesc de grevă

Liderii sindicatului reprezentativ pentru Complexul Energetic Hunedoara au anunţat că vor intra în grevă de avertisment, la sfârşitul acestei săptămâni, din cauza neînţelegerilor dintre salariaţi şi conducerea CEH.

Greva sindicaliştilor din Valea Jiului s-a încheiat. Sporul de periculozitate va fi majorat pentru peste 3.300 de mineri

Cei 21 de sindicalişti din minerit care luni după-amiază au anunţat intrarea în greva foamei, în sediul Companiei Energetice Hunedoara, din Petroşani, au renunţat la protest. Reprezentanţii Sindicatului Muntele au semnat un protocol cu administraţia CEH, prin care ortacii vor putea beneficia de creşterea valorii sporului de periculozitate.

Ovidiu Hada a intrat în greva foamei în închisoare. Fostul primar al Hunedoarei a refuzat hrana în ultimele trei zile

Ovidiu Hada, fostul primar al municipiului Hunedoara, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, se află de trei zile în greva foamei, în Penitenciarul Bârcea Mare (Hunedoara).