Haos în Giurgiu din cauza vântului puternic. Copacii smulși din rădăcini au dus la drumuri blocate și pagube însemnate FOTO

0
Publicat:

Județul Giurgiu se confruntă cu consecințele unei furtuni violente, care a adus rafale de vânt cu viteze de până la 80 de kilometri pe oră. Natura dezlănțuită a provocat căderi masive de copaci și perturbări semnificative ale traficului rutier.

Copacii căzuți au blocat drumurile FOTO ISU Giurgiu

Situația de urgență a impus intervenția promptă a pompierilor pentru înlăturarea arborilor căzuți, care au blocat drumuri, au avariat autoturisme și au afectat infrastructura electrică și de comunicații.

Bilanțul pagubelor

Pe DN 5 Giurgiu - București, în zona ieșirii din municipiul Giurgiu, un copac smuls din rădăcini a căzut pe ambele benzi de circulație. În timpul căderii, copacul a provocat daune unui stâlp de iluminat stradal, precum și liniilor de curent și cablului de televiziune, potrivit unui comunicat al ISU Giurgiu.

Strada Cărămidarii Vechi din municipiul Giurgiu a fost blocată de un alt copac căzut, iar pe strada Dan Lucan, un copac a intrat peste gardul unei locuințe, blocând accesul în curte.

Pe DJ 504, o arteră importantă, un copac imens a căzut pe carosabil, obstrucționând ambele sensuri de mers și provocând pagube unui autoturism. Din fericire nu au existat victime.

În localitatea Vedea, un copac și-a găsit drumul peste acoperișul unei case, iar pe Bulevardul 1 Decembrie din Giurgiu, pompierii au intervenit pentru a înlătura o parte din acoperișul unui bloc.

Județul Giurgiu a fost sub avertizare cod galben pentru intensificări ale vântului, iar forțele de intervenție continuă să lucreze pentru gestionarea pagubelor provocate de condițiile meteorologice nefavorabile.