Plăţi „cu cântec” la Tg. Bujor. Există suspiciunea unei finanţări pentru calamităţi inventate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul lunii august, oraşul Târgu Bujor a primit, din partea Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, o sumă generoasă pentru „înlăturarea efectelor unor fenomene meteorologice periculoase (decolmatarea şanţurilor si podeţelor)". Plata s-a făcut printr-o hotărâre aprobată de CJ la sfârşitul lunii iulie.

Singura problemă este, însă, că locuitorii din Târgu-Bujor nu îşi amintesc însă de niciun fenomen meteo extrem în ultimele luni, care să fi provocat pagube în oraş. „În ultimele 2 luni n-am avut în oraş nicio ploaie cu spume care să astupe şanţurile şi să rupă podurile", ne-a declarat localnicul Ion Popa.

Contactat de noi, primarul Ştefan Arfire susţine exact contrariul. „Pe 12 iulie 2011 am avut o ploaie torenţială. Au căzut în câteva minute 75 de litri de precipitaţii pe metru pătrat. Toată zgura de pe străzile secundare s-a dus în şanţurile pe care le desfundasem cu o săptămână înainte. O să avem probleme pe viitor cu canalizarea din oraş pentru că o parte din zgură s-a dus acolo", ne-a declarat edilul.

Conducerea CJ Galaţi ne-a precizat că cei 385.000 de lei au fost alocaţi din fondul de rezervă al instituţiei pe baza unui act de constatare a pagubelor realizat de o comisie de la Tg. Bujor.

Alţi 171.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru înlăturarea efectelor unor „fenomene meteorologice periculoase" în localităţile Corod, Oancea şi Suhurlui.