Hotelul emblemă al Focşaniului, scos la vânzare. Cine este controversatul proprietar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelul a fost vândut de stat în anul 1996 cu 500.000 de lei acţionarului majoritar, care deţinea atunci 90% din acţiuni.

Hotelul Unirea din Focşani, aflat chiar în centrul civic al municipiului, a fost scos la vânzare de o agenţie imobiliară. Hotelul aparţine controversatului afacerist Vasile Bogdan, care este proprietar încă din anul 1996.

Acesta cere 3,5 milioane de euro pe imobilul care are  9 etaje şi pentru care a plătit, atunci când l-a cumpărat, suma de 500.000 de lei, clădirea fiind cumpărată de la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului. Hotelul are 318 camere.

”Proprietatea este amplasată pe un teren de 3303 mp având o suprafaţă construită la sol de 1746 mp, mai dispune de două spaţii comerciale cu deschidere la Bulevardul Unirii ( Magazin de haine şi Petshop). Proprietatea dispune de numeroase beneficii, fapt pentru care o poziţionează în topul invesţiilor pe piaţa hotelieră. Vă invităm să descoperiţi potenţialul acestei proprietăţi”, se arată în anunţul de vânzare.

Actualul proprietar al Hotelului „Unirea", Vasile Bogdan, a cumpărat mai multe drepturi litigioase pentru terenuri şi imobile din Focşani, în calitate de procurator.

În anul 2010 a fost trimis în judecată de DNA, pentru cumpărare de influenţă, dar a fost achitat, după ce a fost acuzat că i-ar fi oferit mese gratuite la hotelul său fostului şef al Curţii de Apel Galaţi, magistratul Dinu Gâlcă, în schimbul obţinerii, cu ajutorul justiţiei, a unui teren de 15 hectare la marginea Focşaniului.

În momentul de faţă este judecat, împreună cu alţi 30 de afacerişti, într-un dosar de constituire/aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro.

Despre Vasile Bogdan, judecătorii spun că „societăţile administrate de acesta au desfăşurat activităţi comerciale fictive, în perioada 2012-2014, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de aproximativ 595.082 lei conform situaţiei întocmite cu ocazia verificării tranzacţiilor între societăţile comerciale implicate în circuitul financiar“.