Un doctor a dat în judecată Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova după ce a fost sancţionat în cazul unei morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova.

Un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova a acţionat în instanţă unitatea medicală, după ce conducerea l-a sancţionat. Doctorul a fost taxat cu 10% din salariu, timp de o lună, după ce un tânăr pe care l-a tratat de tuberculoză a murit în spital.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Tribunalului Dolj, doctorul Lucian Ioncică a acţionat în instanţă Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova la data de 28 decembrie 2011. Pe acelaşi site scrie că acţiunea este o contestaţie a deciziei de sancţionare luate de conducerea unităţii medicale. Este vorba despre măsura adoptată cu o lună înainte de către reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase de a-l taxa pe doctorul Ioncică cu 10% din salariul de pe o lună, în cazul morţii unui tânăr în spital. Medicul Lucian Ioncică a tratat de tuberculoză un tânăr care a murit în spital.

Doctorul Ioncică a spus că nu face comentarii cu privire la acest subiect.

Citeşte AICI mai multe informaţii despre acest caz:

10% din salariu, sancţiune în cazul unui bolnav care a murit în spital. Un doctor şi mai mulţi colegi vor plăti pentru greşeli în tratarea unui tânăr