VIDEO Campionii mondiali la cor au cucerit Marele Premiu la Europenele din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corala Armonia, formată din credincioşi ai Arhiepiscopiei Tomisului, a fost distinsă cu Marele Premiu şi trei medalii la Campionatul European din Austria.

Corala Armonia, corul Arhiepiscopiei Tomisului, s-a întors cu premii noi de la competiţiile internaţionale. Corul a participat în perioada 14-21 iulie la Campionatul European al Corurilor, desfăşurat la Graz, Austria.
Armonia a fost înscrisă la trei secţiuni: Cor bărbătesc, Folclor şi Muzică sacră. La toate a fost premiată: un mare premiu (Cor bărbătesc), două medalii de aur (Folclor şi Cor bărbătesc) şi una de argint (Muzică sacră).

„Trebuie să spunem că această corală a devenit profesionistă întrucât interpretează, cu exactitate, cele mai pretenţioase piese din toate genurile muzicale. Au fost foarte apreciaţi, publicul gustând aceste cântări cu bucurie deosebită, iar specialiştii au considerat-o  cea mai bună corală dintre cele participante.

Sunt bucuros că au fost ambasadorii României şi ai Bisericii noastre Ortodoxe la Graz, întrucât este singurul cor care a ajuns la aceste performanţe: anul trecut două medalii mondiale, iar anul acesta două medalii de aur şi una de argint. Nu se vor opri aici“, a precizat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Armonia a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului.

Corala a fost dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internaţională World Choir Games din S.U.A. Este pregătită de dirijorul Iulian Dumitru. Repertoriul corului este compus din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, piese din repertoriul clasic universal.

Corala Armonia are 27 de membri: majoritatea diaconi, preoţi, absolvenţi sau studenţi de Teologie. Diaconii slujesc la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa şi îl însoţesc pe arhiepiscopul Tomisului, ÎnaltPreasfinţitul Teodosie, la slujbele oficiate.

Din corală fac parte însă şi câţiva mireni care obişnuiau să cânte în corurile bisericeşti. Vocile acestora din urmă erau atât de bune încât i-au „calificat“ pentru corul Catedralei Arhiepiscopale Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa sau pentru cel al Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei din sudul Dobrogei.

Vă mai recomandăm

Ei sunt campionii olimpici în sutană. Ascultaţi Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, cea mai bună din lume!

LIVE TEXT FOTO Tănăsescu versus Cernea. Parlamentarul a fost invitat în studioul Radio Dobrogea, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului