Declaraţie de dragoste în stil ecologist. Dragobete petrecut în stradă, cu „Două inimi româneşti, Roşia şi Pungeşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de activişti constănţeni a manifestat luni, 24 februarie, în diferite puncte din oraş. Ecologiştii au purtat o lozincă pe care desenaseră două inimi îmbinate, roşie şi verde, reprezentând Roşia Montană - Alba şi Pungeşti - Vaslui.

Ecologiştii s-au fotografiat în faţa Cazinoului din Constanţa, pe faleză şi mica plajă de la poalele edificiului, apoi în Parcul Tăbăcărie şi la câteva redacţii locale. La un moment dat, lor li s-a alăturat şi Mihai Trăistariu, care susţine de altfel şi alte cauze ale activiştilor de la malul mării, cum ar fi ajutorarea animalelor fără stăpân.

„Ideea a fost să trimitem un mesaj de Dragobete. Impactul la vederea celor două inimi unite a fost pozitiv, în ciuda frigului şi vântului. Cei care văd mesajul nostru, în special cei de la Pungeşti, ştiu ca nu i-am uitat“, spune Mihai Jalbă.

De Dragobete, Joanna Iriciuc a fost şi ea în grupul de manifestanţi eco, împreună cu soţul ei, Dorin. Şi n-a fost singurul cuplu care a petrecut astfel sărbătoarea tradiţională a dragostei. Angelica Mitu şi logodnicul ei, Cristian Ion, nu lipsesc de la nicio manifestare civică.

„Mi-a plăcut ideea de a asocia Dragobetele cu aşezările pentru care s-a ieşit în stradă atâta timp. A fost declaraţia noastră de dragoste pentru patrimoniul ţării noastre“, arată Joanna.

Vă mai recomandăm

Sediul Chevron, colindat de protestatari

VIDEO Colind protestatar la Constanţa. „An Nou cu liberare de hoţie şi trădare!“