Chiajna, iar sedusă şi abandonată de Steaua. 0-4 de Valentine’s Day, 1-4 de Dragobete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 10 zile, Steaua i-a aplicat două corecţii Concordei Chiajna, o echipă mică, fără patru-cinci titulari, care n-a emis nicio pretenţie în ambele întâlniri.

Întâmplător, Steaua a jucat cu Chiajna de „Valentine’s Day“ şi de Dragobete. De „Ziua Îndrăgostiţilor“, varianta americană, echipele s-au cunoscut pe Ghencea, într-o restanţă din tur. În varianta autohtonă, întâlnirea a avut loc pe un ogor din Chiajna, un gazon mai propice însămânţărilor decât meciurilor de fotbal. Cu acelaşi rezultat. 

Soarta relaţiei s-a decis în primul sfert de oră, când era clar că, la final, Steaua va zâmbi fericită şi va pleca, iar Chiajna va juca rolul partenerei seduse şi abandonate. 

Cu aceeaşi formulă inovatoare, ca şi la meciul din 14 februarie, fără atacant central pe teren, şi cu Chipciu mai avansat, Reghecampf a mai bifat un succes în faţa prietenului Chirilă. 

La primul gol, Prepeliţă l-a găsit cu o pasă lobată peste apărarea Chianjei pe Chipciu, iar mijlocaşul stelist a trimis şi el balonul peste goalkeeper-ul Rîmniceanu. 1-0 din minutul 6.

O reuşită la care a contribuit decisiv şi discordia (antonimul concordiei) dintre fundaşii centrali de la Chiajna. La pauză, DolceSport, televiziunea care a transmis partida, a calculat distanţa dintre stoperii gazdelor, Leca şi Melinte, la faza golului: 7 metri! 

În minutul 16, Stanciu e faultat (sau nu) în careu, centralul Rădulescu lasă jocul să continue, dar revine şi dictează penalty, după câteva secunde, la sesizarea unui arbitru adiţional. “Magicianul” Sânmărtean, acelaşi care debutase cu gol, tot de la punctul cu var, în Ghencea, tranformă şi acum, pentru 2-0

La pauză, Reghe i-a schimbat pe ambii marcatori, i-a trimis în teren pe Keşeru şi Piovaccari, iar golgheterul italian şi-a făcut simţiţă prezenţa. A marcat pentru 4-0, în minutul 80, după ce a trecut fluierând pe lângă un fundaş al gazdelor. 

Reuşita de 3-0 venise în startul reprizei secunde, dintr-o lovitură liberă executată superb, de la 20 de metri, de Stanciu (50). Fostul jucător al Vasluiului s-a dovedit mai bun de la distanţă, decât de la 11 metri, pentru că, în minutul 89 a ratat şi un penalty, obţinut tot de Piovaccari. 

În loc de 5-0 s-a făcut 4-1, pentru că a făcut şi Keşeru ceva. L-a scăpat din marcaj, în prelungiri, la un corner, pe Manolas, iar grecul a semnat, cu o lovitură de cap, golul de onoare al Chiajnei. 

Singurele veşti proaste pentru stelişti sunt posibilele absenţe ale lui Latovlevici şi Szukala, în derby-ul cu Dinamo, de pe 1 martie. Ambii au ieşit de pe teren accidentaţi din cauza gazonului extrem de prost. 

6 victorii din 6 meciuri directe are Steaua, în întâlnirile cu Chiajna, în Liga 1 

Citeşte şi 

VIDEO Galop de sănătate pentru Steaua la primul meci oficial în 2014. Chiajna a fost ca un miel la tăiere în Ghencea. Sânmărtean a debutat cu gol

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite