VIDEO Protest spontan la Cluj: „Azi şi mâine decidem în ce ţară vrem să trăim“. Oamenii scandează „nu vă supăraţi, nu vrem elefanţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini clujeni au ieşit marţi, 31 ianuarie, la protestul spontan anunţat pe Facebook FOTO Adevărul

Peste 100 de clujeni au luat parte marţi, 31 ianuarie, la un protest spontan legat de modificările aduse legii graţierii şi Codului penal. Oamenii cer retragerea definitivă a celor două ordonanţe de urgenţă şi spun că, aparent, Guvernul n-a înţeles nimic în urma protestului de duminică.

UPDATE 19.47 De la portavoce, o tânără i-a îndemnat pe oameni să ia legătura cu deputaţii şi senatorii clujeni şi să-i tragă de mânecă.

UPDATE 19.42 Clujenii scandează şi ”Respect pentru statul de drept!”, ”Cine nu sare, nu vrea schimbare!”, ”Hoţii la închisoare, nu la guvernare!”. Oamenii spun că vor ieşi în stradă ori de câte ori e nevoie până când nu se vor retrage ordonanţele de urgenţă.

UPDATE 19.20 Peste 100 de oameni s-au adunat la kilometrul zero al Clujului şi scandează mesaje precum ”Clujul cere fără graţiere!”, ”Ale, ale, o dorinţă sinceră, România liberă!”, ”Nu vă supăraţi, nu vrem elefanţi!”, ”RTV spală creiere”, CNA, amendă să le dea!”, ”CNA licenţa să le-o ia!”.

Live pe Facebook din Piaţa Unirii, credit video Matei Florin

UPDATE 19.01 O mână de oameni au ieşit să protesteze faţă de modificările la legea graţierii şi Codul Penal. 

UPDATE 18.38 În Piaţa Unirii sunt puţini oameni, circa 20.

Protestul de marţi seara, 31 ianuarie, s-a anunţat pe Facebook şi e unul spontan. Oamenii sunt nemulţumiţi că în urma protestelor cei din Guvern nu au făcut nimic.

„Alertă! Acesta este un protest spontan. Ne vedem la 18.30 în Piaţa Unirii. Aparent Guvernul nu a înţeles nimic în urma protestului de Duminică şi va încerca să promoveze mâine Ordonanţa de Urgenţă care aduce modificări ale codului penal dedicate tuturor politicienilor condamnaţi penal sau cercetaţi. Azi şi mâine decidem în ce fel de ţară vrem să trăim. Una guvernată de respectul faţă de legi şi statul de drept, sau alta în care cele două nu mai înseamnă nimic. Mâine scapă toţi !
CEREM RETRAGEREA DEFINITIVĂ A CELOR DOUĂ OUG-URI, ÎN ACEST CAZ A CELEI CARE VA FI PROMOVATĂ MÂINE: Aceasta conţine modificări ale următoarelor prevederi din codul penal

NU vrem modificarea prevederilor legate de abuzul în serviciu,
NU condiţionarea prejudiciului de un anumit prag, (200000 sau oricare altul)
NU dezincriminării conflictului de interese
NU stabilirii unui interval în care denunţul partii vătămate să fie valabil
NU condiţionării începerii urmăririi penale de plângerea persoanei vătămate
NU eliminării prevederii prin care judecătorii pot interzice ocuparea unei demnităţi publice de un condamnat“, spun ei pe Facebook.

Duminică, 29 ianuarie, au protestat la Cluj circa 10.000 de oameni.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Circa 10.000 de oameni protestează la Cluj. „România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea!“