Oprescu vrea să facă Bucureştiul port la Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Bucureştiul „se scaldă” în veşnica problemă a traficului, primarul general al Capitalei are planuri mari de dezvoltare a oraşului: îşi propune să întindă zona metropolitană până la Dunăre, continuând astfel un proiect al lui Nicolae Ceuaşescu.

Zona metropolitană s-ar putea întinde până la Dunăre prin realizarea proiectelor Canalul Dunăre - Bucureşti şi „Bucureşti - oraş la Dunăre”, a declarat, astăzi, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Agerpres: „65% din canalul făcut de Ceauşescu e gata, portul din Comuna 1 Decembrie este gata. Acolo sunt locuri care se pot transforma în zone de agrement. Pe mine nu mă descurajează ideea că sunt vândute toate acele pământuri din jurul lacului”.


Sorin Oprescu a menţionat că un alt obiectiv al mandatului său este acela de a amenaja o bază de canotaj pe Lacul Morii pentru multiplul campion olimpic şi mondial, Ivan Patzaichin. De asemenea, un alt proiect al primarului este acela de construi un aeroport de dimensiuni internaţionale în sudul Capitalei.