(GALERIE FOTO) Spectacol de lumini peste Pasajul Basarab. Vezi imagini superbe cu podul-gigant din Bucureşti pe timpul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile amână deschiderea oficială a Pasajului Basarab, în ciuda faptului că recepţia tehnică a acestuia a avut loc în urmă cu trei zile. Bucureştenii pot admira, însă, modul în care este luminat podul hobanat în timpul nopţii.

Sistemul de iluminat de pe pasaj a fost pus în funcţiune doar parţial. În momentul inaugurării el va avea nu mai puţin de 54.000 de leduri care vor oferi 600 de combinaţii de culori, constructorii promiţând o adevărată „orgă de lumini“ pe timp de noapte.



Astfel, la podul cu arce, ledurile vor fi montate pe tot conturul şi pe tiranţi. În acelaşi timp, la podul hobanat se vor monta tuburi cu leduri şi proiectoare chiar şi pe firele care susţin construcţia. Sistemul permite iluminarea separată a celor două poduri, iar combinaţiile şi periodicitatea acestora vor fi reglate de computer, potrivit Click!.



Inaugurarea, în zilele următoare

Recepţia Pasajului Basarab a fost făcută joia trecută. Traficul rutier de pe pasaj ar fi trebuit deschis imediat după efectuarea recepţiei, însă aceasta a mai fost amânată câteva zile din cauza lucrărilor aflate în curs de desfăşurare la staţia de tramvai de pe pasaj.