Bucureşti: Ghici cine sunt pistolarii din trafic?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii unei cafenele din centrul Capitalei au scos pistolul şi un cuţit la un şofer, weekendul trecut, în Piaţa Romană. Soţii George şi Steliana Frăsin, cercetaţi în prezent de Poliţie pentru înşelăciune, au vrut să-i dea o lecţie conducătorului auto pentru că le-a tăiat calea.  

Centrul Capitalei a fost în urmă cu trei zile scena unor acţiuni ce par desprinse din vestul sălbatic. În jurul orei 23.00, soţii Frăsin, din Bucureşti, se aflau în bolidul lor marca BMW X5, în zona Piaţa Romană. La un moment dat, un şofer bucureştean în vârstă de 27 de ani le-a tăiat calea.

Din acel moment, cei doi şoferi au început să se şicaneze în trafic. Ajunşi în dreptul intersecţiei dintre Nicolae Bălcescu şi Dem I. Dobrescu, ei au oprit maşinile pentru a rezolva problema după legi proprii.

George Frăsin ( 40 de ani) a coborât cu un cuţit în mână pentru a-l pune la punct pe celălalt conducător auto. Acesta nu s-a lăsat nici el mai prejos şi a sărit la bătaie.

 

Femeia s-a impus cu pistolul

Steliana, soţia lui George Frăsin, a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a tras un foc în aer. Totul s-a desfăşurat sub privirile uluite ale agenţilor de la Poliţia Rutieră, care i-au dus pe cei trei scandalagii la Secţia 1 Poliţie, pentru a continua cercetările. Şoferii au depus plângere penală unul împotriva celuilalt, iar în urma verificărilor oamenii legii au descoperit că femeia avea permis de port armă.

 

Vindeau bilete spre destinaţii fantomă

Soţii Frăsin au mai fost în atenţia opiniei publice, în urmă cu câteva luni, pentru mai multe cazuri de înşelăciune. Cei doi, împreună cu alţi complici, au pus bazele a două firme fantomă de turism, New Travel and Tour SRL şi Pro Travel and Tour SRL, prin intermediul cărora le vindeau bilete de avion clienţilor. Acestea erau însă  rezervate doar pe hârtie.

Pe lângă zeci de persoane fizice, păgubite au fost şi agenţii de turism precum Christian Tour sau Eurolines. Patronii acestor companii spun că din cauza soţilor Frăsin nu şi-au plătit furnizorii, drept pentru care aceştia nu au eliberat biletele şi voucherele cumpărate de clienţi. Ambele firme ale „pistolarilor” se află în momentul de faţă în stare de insolvenţă, iar creditorii revendică peste 5,3 milioane lei. „De la soţii Frăsin n-am primit decât ameninţări. Evident, prin avocaţii lor”, a spus Cristian Pandel, patronul agenţiei Christan Tour.

Vânzarea biletelor se făcea online, prin intermediul site-urilor: www.zborieftin.ro, www.proavion.ro şi www.bileteavion.com.ro. Zeci de călători păgubiţi au depus plângere la Secţia 8 de Poliţie, precum şi la Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului. Surse din cadrul Poliţiei au declarat că dosarele sunt încă în lucru. „Nu mai ştie nimeni despre ei! Parcă au intrat în pământ. De când au înşelat atâţia oameni, niciun număr de telefon al lor nu mai este valabil”, a spus Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. În prezent, soţii Frăsin mai deţin restaurantul Yucca Piano Bar & Restaurant, situat într-o clădire de birouri, vizavi de Mall Vitan.

Înşelăciuni de 5,3 milioane de lei

George Frăsin (40 de ani) şi soţia sa Steliana (39 de ani) au pus bazele celor două agenţii de turism fantomă în anul 2005, cu acelaşi sediu social din Piaţa C.A. Rosetti nr.3. New Travel and Tour SRL apare pe hârtie ca fiind deţinută, totuşi, de un anume Gheorghe Frasin în vârstă de 75 de ani. Ambele firme sunt în stare de insolvenţă din primăvara acestui an şi au datorii de peste 5,3 milioane de lei către creditori.

În urmă cu aproximativ şapte ani, George Frăsin locuia într-o garsonieră mică din cartierul Drumul Taberei. În momentul de faţă, bucureşteanul este proprietarul unui restaurant de lux din centrul Capitalei, după ce, anul trecut, a vrut să cumpere CSM Râmnicu Vâlcea.

 
Soţia, declaraţii contradictorii

Steliana Frăsin a declarat iniţial agenţilor de la Secţia 8 Poliţie că şoferul autoturismului marca Peugeot a sărit la bătaie şi că ea şi soţul ei sunt victimele. „Nu s-a constatat la faţa locului că şoferul era lovit, ci la sediul Poliţiei. El s-a urcat în maşină, a venit bine mersi cinci minute până aici (la sediul Poliţiei, n.r.) şi, deodată, era lovit“, a susținut femeia. Deşi soţii Frăsin nu au putut fi contactaţi de la momentul „răfuielii”, cercetările arată că situaţia a fost exact pe dos.