Cum se prepară pizza vegetariană. Reţeta simplă şi extrem de facil de gătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara este anotimpul în care trebuie să consumăm cât mai multe legume. Când spanacul este la îndemâna oricui, o pizza vegetariană este cina ideală.

Ingrediente:

200 grame spanac,

50 grame Gran cucina,

3 căţei usturoi,

unt, parmezan,

mozzarela,

caşcaval,

roşii cherry,

măsline verzi cu ardei marinate,

ciuperci.

Pentru aluat: 300 grame făina, 1/2 plic drojdie uscată, 150 ml apă, 3 linguri de ulei de măsline, 1/2 linguriţă zahăr, un vârf de sare, busuioc, oregano.

Pentru sosul de pizza: 100 grame sos de roşii, 1/2 linguriţă de oregano, 1/2 linguriţă de busuioc.

Mod de preparare: 

Se frământa aluatul şi se lasă la dospit circa 1 oră şi 30 min. Se întinde aluatul într-o tavă pentru pizza cu găuri, fără a fi tapetată cu făină, de diametru de 30 centimetri. Pregătim spanacul, într-o tigaie călim usturoiul pisat în unt, punem spanacul crud spălat bine după care adăugăm sare şi piper. Îl lăsam pe foc mediu aproximativ 5 minute după care adăugăm Gran cucina (smântână lichidă).

Pe aluatul întins în tavă, adăugăm o lingură jumate de sos de roşii cu busuioc şi oregano, întindem bine. Radem mozzarela, caşcaval până acoperim bine suprafaţa cu aluat. Adăugăm spanacul cu lingura în formă de cerc , adăugăm roşii cherry, ciupercile tăiate, parmezanul tăiat fâşii subţiri, măslinele şi băgăm la cuptor la temperatura de 200 grade circa 12-13 minute.

Se serveşte cu sos de roşii cu oregano şi busuioc şi sos de usturoi cu smântână. 

Citeşte şi

FOTO O tânără din Republica Moldova a pariat pe o afacere dulce şi a câştigat. „Oriunde îţi poţi găsi un loc potrivit pentru tine“

Cum ne schimbăm viaţa gândind pozitiv. „Este distructiv să ne exprimăm furia, dar asta nu înseamnă să ne reprimăm complet sentimentele“