Cum se prepară pizza vegetariană. Reţeta simplă şi extrem de facil de gătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara este anotimpul în care trebuie să consumăm cât mai multe legume. Când spanacul este la îndemâna oricui, o pizza vegetariană este cina ideală.

Ingrediente:

200 grame spanac,

50 grame Gran cucina,

3 căţei usturoi,

unt, parmezan,

mozzarela,

caşcaval,

roşii cherry,

măsline verzi cu ardei marinate,

ciuperci.

Pentru aluat: 300 grame făina, 1/2 plic drojdie uscată, 150 ml apă, 3 linguri de ulei de măsline, 1/2 linguriţă zahăr, un vârf de sare, busuioc, oregano.

Pentru sosul de pizza: 100 grame sos de roşii, 1/2 linguriţă de oregano, 1/2 linguriţă de busuioc.

Mod de preparare: 

Se frământa aluatul şi se lasă la dospit circa 1 oră şi 30 min. Se întinde aluatul într-o tavă pentru pizza cu găuri, fără a fi tapetată cu făină, de diametru de 30 centimetri. Pregătim spanacul, într-o tigaie călim usturoiul pisat în unt, punem spanacul crud spălat bine după care adăugăm sare şi piper. Îl lăsam pe foc mediu aproximativ 5 minute după care adăugăm Gran cucina (smântână lichidă).

Pe aluatul întins în tavă, adăugăm o lingură jumate de sos de roşii cu busuioc şi oregano, întindem bine. Radem mozzarela, caşcaval până acoperim bine suprafaţa cu aluat. Adăugăm spanacul cu lingura în formă de cerc , adăugăm roşii cherry, ciupercile tăiate, parmezanul tăiat fâşii subţiri, măslinele şi băgăm la cuptor la temperatura de 200 grade circa 12-13 minute.

Se serveşte cu sos de roşii cu oregano şi busuioc şi sos de usturoi cu smântână. 

Citeşte şi

FOTO O tânără din Republica Moldova a pariat pe o afacere dulce şi a câştigat. „Oriunde îţi poţi găsi un loc potrivit pentru tine“

Cum ne schimbăm viaţa gândind pozitiv. „Este distructiv să ne exprimăm furia, dar asta nu înseamnă să ne reprimăm complet sentimentele“

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite