Doi migranți au fost descoperiți ascunși printre cartofi la PTF Vărșand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi se aflau printre sacii cu cartofi

În timpul unui control de rutină polițiștii de frontieră arădeni au găsit, ascunși într-un TIR care transporta cartofi, două persoane din Afganistan și Pakistan, care încercau să treacă granița în mod ilegal.

La PTF Vărșand s-a prezentat șoferul unui TIR, polonezul Slawomir K., de 48 de ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta cartofi pentru o firmă din Polonia.

Pentru că aveau suspiciuni, polițiștii au efectuat un control amănunțit asupra TIR-ului. Nu mică le-a fost surpriza, când, în interiorul automarfarului, aceștia au dat peste două persoane.

“În urma verificărilor s-a constatat că acesta este încărcat cu cartofi ambalați în saci de rafie, iar în partea din față a remorcii, deasupra sacilor de cartofi, au fost descoperite două persoane de sex masculin”, a declarat Ion Mareș, purtător de cuvânt al IJPF Arad.
Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi, depistând imediat că unul dintre ei, cetățean afgan, este minor. Atât acesta, cât și partenerul său, cetățean pakistanez, sunt cercetați acum de polițiști.