Încă un accident pe şoseaua de centură. O maşină de pâine a intrat într-un Peugeot la intersecţia de la Mavrodin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un accident de circulaţie s-a produs astăzi pe şoseaua de centură a Alexandriei. O maşină de pâine care circula pe drumul judeţean DJ 703 a intrat într-un autoturism Peugeot. In urma impactului, autoturismul a fost distrus.

Un accident de circulaţie s-a produs în urmă cu puţin timp pe şoseaua de centură a Alexandriei, la intersecţia de la Mavrodin. O maşină cu pâine care venea dinspre Mavrodin pe drumul judeţean ce se intersectează cu centura nu a acordat prioritate şi s-a izbit de un Peugeot care circula pe drumul european. Impactul a fost puternic şi autoturismul Peugeot a fost grav avariat.

Soferita din Peugeot s-a ales, din fericire, doar cu o sperietura, fara sa fie ranita. Cel mai recent accident s-a produs după acelaşi scenariu ca şi restul celorlalte accidente produse pe centură. Şoferul care a ieşit de pe drumul judeţean DJ 703 nu a acordat prioritate în intersecţie şi impactul a fost inevitabil.

Şoseaua de centură a Alexandriei continuă să fie un drum al groazei dupa ce aici s-au petrecut peste 20 de accidente in doar sapte luni.

Imediat după ce maşinilor li s-a dat  voie să circule, în iulie 2013 pe noul drum de centură, au ieşit la iveală punctele critice ale şoselei: cele două intersecţii cu drumurile judeţene de la Mavrodin (DJ 703) şi Lăceni (DJ 504). Constructorul a prevăzut în cele două puncte în care maşinile de pe drumurile judeţene ies în şoseaua de centură doar indicatoare cu Cedează Trecerea. Semnalizarea a fost contestată încă de la bun început de poliţiştii rutieri care au realizat că vor apărea probleme. ” Noi am cerut de la început schimbarea intersecţiilor cu  sensuri giratorii, dar ni s-a  spus că nu se poate face schimbarea caietului de sarcini când un drum este făcut din

fonduri

europene. De la început am spus că vor fi probleme, fiindcă toţi cetăţenii care ies de pe drumurile judeţene de la Lăceni şi Mavrodin  sunt oameni care aveau înainte prioritate. Intersectându-se cu un drum european, acum nu mai au prioritate. Dacă omul a circulat 40 de ani cu maşina de la Lăceni la Alexandria este foarte greu acum să-l convingi că nu mai are prioritate”, a spus şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman , Valentin Dumitraşcu.

Adrese către CNADNR

Insectoratul de Poliţie Teleorman a trimis până acum trei adrese către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri.” Noi considerăm că este necesară realizarea unor sensuri giratorii în intersecţiile cu probleme”, a spus şeful IPJ Teleorman, Valentin Dumitraşcu

Poliţiştii teleormăneni au mai cerut proprietarului drumului amenajarea în cele două intersecţii a câte două dispozitive metalice sau betonate de calmare a traficului, pe toată lăţimea părţii carosabile, la o distanţă de aproximativ 20-40 m, faţă de acestea. În plus, s-a cerut înlocuirea indicatoarelor de Cedează Trecerea, cu STOP.