De ce a interzis Poliţia focul de artificii din noaptea de Revelion, în municipiul Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revelion în municipiul Alexandria - foto: arhiva Adevărul

Cu doar două zile înainte de Revelion, primăria Alexandria a anununţat că tradiţionalul foc de artificii nu va mai avea loc. IPJ Teleorman explică motivul pentru care nu a avizat evenimentul.

„Având în vedere că operatorul economic, desemnat câştigător al procedurii de achiziţie publică pentru organizarea focului de artificii în noaptea de Anul Nou, ne-a comunicat faptul că nu a obţinut toate avizele necesare tragerii focului de artificii, deşi materialele ce urmau să fie folosite erau clasa I şi II, ce nu reprezintă un grad ridicat de pericol, cu părere de rău vă informăm faptul că nu vom mai organiza o întâlnire publică, aşa cum, în mod tradiţional, comunitatea noastră a fost obişnuită”, spune primarul municipiului, Victor Drăguşin.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Teleorman, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman nu a emis aviz operatorului economic „având în vedere constatările operatorilor de distribuţie gaze naturale şi prevederile legale în vigoare, art. 34 alin. 2 lit. C din Legea 126/1995 R privind regimul materiilor explozive, prin care se interzice folosirea articolelor pirotehnice la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze”.

ISU Teleorman a înaintat către Poliţie corespondenţa avută cu operatorii sistemului de distribuţie gaze naturale în municipiul Alexandria, corespondenţă purtată pe această temă în perioada septembrie-octombrie. „Din verificările efectuate de către aceştia reiese faptul că în proximitatea platoului din faţa sediului Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman există montate instalaţii de gaze naturale la distanţe mai mici de 500 de metri”, arată cei de la IPJ.

Cu toate acestea, reprezentanţii poliţiei nu au explicat de ce este pentru primul an când se interzice focul de artificii, în anii precedenţi acest lucru fiind posibil să se desfăşoare în acelaşi loc.

Pe aceeaşi temă:

Mai multe pentru tine:
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar