VIDEO Filmare aeriană cu autostrada Sebeş - Turda. Lucrările pe loturile 3 şi 4 sunt în grafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constructorii au trasat traseul şi au început construcţia lucrărilor de artă

Autostrada Sebeş - Turda prinde contur. O filmare aeriană realizată între Aiud şi Turda, pe loturile 3 şi 4, arată că sunt şanse mari ca pe această porţiune să se circule la termenul de finalizare, martie 2016. Lucrările pe primele două loturi au fost întârziate de contestaţii.

Comunitatea românilor organizată în forumul de infrastructura peundemerg.ro au realizat în urmă cu doar trei zile o nouă filmare aeriană cu loturile 3 si 4 din autostrada A10 Sebes – Turda, respectiv tronsonul dintre Aiud şi Turda.

Vestea bună este că, cel puţin pe aceste două loturi, lucrările sunt destul de avansate, termenul martie 2016 de finalizare a investiţiei nefiind o ţintă imposibilă. Din cauza contestaţiilor la loturile 1 şi 2, contractatele de execuţie au fost semnate mai târziu ca şi în cazul loturilor 3 şi 4, respectiv  în noiembrie 2014. Astfel, datorită iernii care se instalase nu s-au putut începe lucrările la modul serios.

Pentru lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 12,45km (de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700) CNADNR a semnat contract cu Asocierea Tirrena Scavi S.p. A – Societa Italiana Per Condotte D’Aqua S.p.A, cu suma de 420, 5 milioane de lei fără TVA. Stadiul lucrărilor la finele lui februarie sunt, potrivit CNADNR, de 8%.

Pentru lotul 4, în lungime de 16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda (km 53+700 – km 70+000), CNADNR a semnat contract cu Asocierea SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH cu suma de 470.004.894 lei. Stadiul lucrărilor la finele lui februarie sunt, potrivit CNADNR, de 9,38%.

Termen contractual de finalizare a lucrărilor pentru ambele loturi este martie 2016. Pe primele două loturi, lucrările ar urma să fie finalizate în a doua parte a anului 2016.

VIDEO Start timid în executarea lucrărilor pe autostrada Sebeş - Turda

S-au stabilit firmele care construiesc primele două loturi din autostrada Sebeş - Turda. CNSC a respins contestaţiile

Mai multe pentru tine:
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO