Șeful Poliției Române a reacționat după 10 zile: Accidentul de la 2 Mai putea fi evitat. Nu au fost intervenții în favoarea șoferului

0
Publicat:

Accidentul în care au fost uciși doi tineri de un șofer sub influența drogurilor putea fi evitat, a spus șeful Poliției Române. Reacția sa a venit marți, la zece zile de la eveniment.

Benone Matei (centru) este inspectorul general al Poliției Române din mai 2021

„100% accidentul putea fi evitat”, a declarat şeful Poliţiei Române, Benone Matei, la o conferință de presă organizată marți în Constanța, întrebat dacă accidentul de la 2 Mai putea fi evitat.

Întrebat şi dacă a existat vreo intervenție pentru ca tânărul de 19 ani care a produs accidentul, Vlad Pascu, să fie lăsat în pace de poliţişti, Benone Matei a răspuns: „Este exclus”.

El a participat marți la numirea noului şef interimar al Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa, Mădălina Vlangăr, arată romania.europalibera.org. În aceeași conferință de presă, fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Glugă, a spus că a solicitat eliberarea din funcţie pentru a se pune la dispoziţia celor care fac verificări legate de accidentul de la 2 Mai.