Ciolacu va propune excluderea din PSD a primarului din Crevedia

0
Publicat:

Premierul României a anunțat că la viitorul Consiliu Politic al PSD, de la sfârșitul săptămânii, el va propune excluderea din partid a primarului din Crevedia, loc unde au avut loc mai multe explozii sâmbătă, soldate cu 2 morți și 56 de răniți.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

„Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Național, de la sfârșitul săptămânii.  Un primar care ”n-a știut” și căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD!”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Actualul primar al Crevediei se află la al doilea mandat. Marți, acesta a ieșit cu o declarație de presă, pe tema evenimentelor din localitatea sa, unde a evitat să dea răspunsuri concrete despre ceea ce se întâmpla la locul unde au avut loc exploziile, deși era în proximitatea primăriei. 

Primarul din Crevedia ar fi primul „cap” care cade în urma tragediei de la Crevedia, până în prezent nimeni, atât din zona politică, cât și din cea administrativă, evitând să facă vreun pas în spate.

Starea răniților

Au fost externați 17 pacienți răniți în exploziile stației GPL din Crevedia, arată un raport al Ministerului Sănătății dat publicității marți, 29 August. Însă trei dintre victime, care sunt intubate și ventilate mecanic, rămân în stare critică, în spitalele din București. Iar alți șase pacienți  sunt intubați și ventilați mecanic în unități sanitare din străinătate.

Doi dintre pacienții intubați din România se află la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, iar unul la  Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" Bucureşti.

În stare medie sau ușoară sunt internați 24 de pacienți în spitalele din București, potrivit raportului de presă al Ministerului Sănătății. Astfel, 11 pacienți sunt internați la la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 8 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" Bucureşti, trei la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, unul Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti și  unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti.

Au fost externați 17 pacienți, iar alți 12 au fost transferați la unități sanitare din afara țării. În urma exploziilor stației GPL din Crevedia, de sâmbătă, 26 August, au rezultat 58 de victime, dintre care două decese.

Unul din pacienţi transferaţi la Milano este în stare critică. Acesta  are suprafaţă corporală arsă peste 90%, este intubat şi ventilat mecanic, instabil hemodinamic și necesită suport vasopresor, potrivit raportului citat. Acesta se află într-o unitate medicală înalt specializată în tratarea arsurilor, din Italia.

Cel de-al doilea pacient spitalizat în Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, starea clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

O altă victimă, transferată la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%,  fiind intubata şi ventilata mecanic. Este monitrizată intensiv continuu , iar  starea sa clinică nu a avut modificări în ultimele 24 de ore.

Al doilea pacient transferat la un spital din Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 20%, este intubat şi ventilat, stabil hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore.

 Pacienţii transferaţi în Germania la Berlin respiră spontan, sunt stabili hemodinamic și au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală.

Cei  doi pacienţi transferaţi la Graz, în Austria, ce prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, respiră spontan și  sunt stabili hemodinamic. La fel și pacientul transferat la Viena - Austria,  respiră spontan, este stabil hemodinamic, starea sa clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck - Germania prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, și nu au modificări ale stării în ultimele 24 de ore.

Pacientul spitalizat în  la Bergen - Norvegia, ce are o suprafață arsă pe 25% din corp,    respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa clinică nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite