Braşov: O bătrână din Râşnov a pus pe fugă trei hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au găsit ranga sub un podeţ Foto: Stelian Grăjdan

Indivizii voiau să o jefuiască, dar ţipetele de ajutor ale femeii i-au speriat.

Trei tineri care voiau să jefuiască o familie înstărită din Râşnov au dat bir cu fugiţii după ce proprietara casei i-a speriat de moarte când a început să ţipe după ajutor. Autorii, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, şi-au plănuit atacul după ce au aflat că familia respectivă a vândut un teren şi avea o sumă mare de bani în casă.

Tinerii au dat atacul în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cei trei şi-au acoperit faţa cu cagule confecţionate din căciuli, şi-au pus mănuşti şi cu o rangă au forţat uşa de la intrare. Nu au reuşit, însă, să ajungă decât până în holul casei, unde au dat nas în nas cu câinele proprietarilor care a început să-i latre.

 Speriată, femeia, în vârstă de de 69 ani, s-a trezit şi s-a dus să vadă ce se întâmplă. „Când a ieşit din dormitor în hol, a fost imobilizată și trântită la podea de unul dintre suspecţi. Femeia a ţipat şi a solicitat ajutorul soţului, de 80 ani, aflat în altă cameră. În acel moment agresorul a părăsit locuința", a spus comisarul şef Liviu Naghi de la IPJ Braşov.

Suspecţii s-au ascuns în pădurea Promenada din Râşnov. Pe drum au aruncat ranga sub un podeţ, iar mănuşile şi cagulele le-au abandonat în pârâul Ghimbăşel. Într-o oră de la comiterea atacului, . Alexandru C.,de 20 ani, Ion A., de 18 ani şi Andrei I., de 17 ani au fost reţinuţi, pe o stradă din Râşnov. Cei trei sunt acuzaţi de tentativă de tâlhărie.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos