Comandant rus, filmat în timp ce îi „inițiază” pe noii recruți în armată: „Torturează oameni” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un blogger a difuzat o înregistrare video în care un comandant de brigadă militară pare să-i supună pe subalternii săi unui ritual umilitor de inițiere în armata rusă, relatează Insider.

Noii recruți ar fi supuși unui ritual brutal de inițiere în armată FOTO Profimedia

O nouă înregistrare video a început să fie distribuită pe rețelele de socializare ce pare să surprindă un comandant de brigadă din Rusia supunând soldați ruși dezbrăcați până la piele unor umilințe care i-au șocat până și pe soldații familiarizați cu tratamentul dur și crud din armata rusă.

Potrivit WarTranslated, un blogger care scrie despre războiul din Ucraina, o înregistrare video difuzată joi arată un ofițer din Divizia a 4-a de tancuri a Rusiei, cu cartierul în apropiere de Moscova, în timp ce constrânge un număr de soldați complet dezbrăcați să smulgă iarba. Alți soldați pot fi auziți în fundalul clipului, criticând hărțuirea - o experiență obișnuită pentru recruții ruși.

Videoclipul a fost distribuit de un blogger estonian stabilit la Londra, care transmite informații despre evoluția războiului din Ucraina. Inițial, a fost distribuit de publicația rusă Mobilization News, care a precizat că nu este clar când a fost filmat.

„Au chemat poliția militară și i-au dezbrăcat”, spune un soldat în înregistrare, conform unei traduceri realizate de WarTranslated. „Oamenii sunt furioși că el torturează oameni".

„Să-l ia naiba pe tipul ăsta", adaugă un alt soldat.

Clădirea în fața căreia sunt filmați soldații, precum și terenurile de antrenament corespund bazei Diviziei a 4-a de tancuri a Gărzii din Naro-Fominsk, în afara Moscovei. Această divizie a suferit pierderi grele în Ucraina.

Insider nu a putut confirma când a fost filmat videoclipul.

Ritualurile de inițiere în cadrul armatei ruse au o istorie veche și, uneori, fatală.

Cunoscut și sub numele de „dedovșcina”, de acest ritual au parte de regulă soldații de rang inferior și este motivul pentru care recrutarea a fost de multe ori anevoioasă, tinerii fără experiență militară temându-se că ar putea fi umiliți sau răniți de către camarazii lor.

Practica are tradiție veche, potrivit The Moscow Times, iar guvernul rus a adoptat o serie de reforme în 2008 cu scopul de a o eradica.

Vor avea parte de o revoltă dacă continuă așa. Toată lumea are o limită", observă unul din naratorii clipului difuzat joi, potrivit WarTranslated.