Două fetiţe din Chişinău au fost spulberate de-un maxi-taxi de pe ruta 115 şi un autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două fetiţe au fost călcate de un autoturism, în sectorul Botanica al Capitalei şi, respectiv, de un maxi-taxi de pe linia 115, în centrul oraşului.

O copilă de 15 ani a fost dusă aseară în stare de comă la Spitalul Municipal de Copii „Valentin Ignatenco“, după ce-a fost lovită de-o maşină, la intersecţia bulevardului Dacia cu strada Cuza-Vodă. În urma impactului, fata a ajuns pe parbriz, iar ulterior, potrivit martorilor, a fost târâtă de vehicul pe asfalt, câţiva metri.

Potrivit vicedirectorului spitalului „Valentin Ignatenco“, Vitalie Mihălcean, adolescenta a fost internată de urgenţă în stare de comă profundă. Ea a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis, o fractură de bazin, fracturi ale ambelor gambe şi contuzii ale organelor interne. Acum tânăra e în stare de inconştienţă, însă e în stare stabilă. 

Din datele anchetatorilor reiese că fata traversa pe la trecerea de pietoni şi că şoferul gonea cu 65 km/h, peste limita de viteza admisă. În timpul audierilor, conducătorul auto a încercat să se apere, susţinând că a traversat intersecţia pe culoarea verde a semaforului.

Tot ieri, la ora 16.30, o altă fetiţă a fost lovită de un microbuz de pe ruta 115, în intersecţia străzii Bucureşti cu strada Nicolae Iorga. În urma accidentului, copila de 13 ani a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis şi fractura osului nazal. Ea a fost operată încă de ieri şi acum e în afara oricărui pericol.

Şoferul, un bărbat de 52 de ani din Chişinău, este acum investigat de poliţie. El riscă 1.000 de lei amendă şi şase puncte de penalizare.