VIDEO O rachetă de fabricaţie rusească a lovit nordul insulei Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter

Un obiect care a lovit partea de nord a Ciprului pare să fi fost o rachetă de fabricaţie rusească, a declarat ministrul de Externe al Republicii Turce a Ciprului de Nord, Kudret Ozersay, luni, potrivit Reuters.

„Prima evaluare arată că o rachetă de fabricaţie rusească, care era parte dintr-un sistem de apărare antiaeriană ce  a fost activat azi-noapte în urma unei lovituri aeriene asupra Siriei, şi-a încheiat deplasarea şi a căzut pe teritoriul ţării noastre după ce şi-a ratat ţinta“, a scris Ozersay într-un mesaj pe social media. 

„Înţelegem că o rachetă din Siria a căzut aici din greşeală, ca urmare a faptului că a fost trasă necontrolat...ca răspuns la atacurile intense desfăşurate de Israel, ieri seară“, a declarat Kudret Ozersay în cadrul unei conferinţe de presă. „Pe baza analizei noastre, este vorba despre resturile unei rachete care este cunoscută ca S-200 în sistemul rus şi SA-5 în sistemul NATO“, a adăugat oficialul. 

Într-o postare anterioară pe Facebook, Ozersay a spus că explozia s-ar fi produs înainte de impactul cu solul, pentru că nu există cratere şi resturi ale proiectilului au fost găsite în mai multe zone.

Obiectul a lovit o zonă muntoasă la nord de capitala Nicosia, dar nu s-a înregistrat niciun rănit. În urma impactului, care s-a auzit la kilometri depărtare, s-a declanşat un incendiu, iar autorităţile au evacuat mai multe locuinţe.

AP a scris că atacuri israeliene au avut loc împotriva unor ţinte din Siria, la aproximativ 200 de kilometri. Reuters a transmis că mai multe ţinte militare din Homs şi de la periferiile Damascului au fost atacate în cursul nopţii, cel puţin patru civili fiind omorâţi şi alţi 21 răniţi.