Cum se fac ouăle jumări perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ouăle jumări par, la prima vedere, un fel de mâncare foarte uşor de realizat, însă nu întotdeuna ies aşa cum îţi doreşti. Dacă urmezi câţiva paşi simpli recomandaţi de un chef american de succes, poţi obţine ouă jumări cu o consistenţă pufoasă şi uşoară, ca la carte.

Cheful newyorkez Nick Korbee a dezvăluit publicului, prin intermediul site-ului „Business Insider”, câteva din tehnicile pe care le foloseşte pentru realizarea unor ouă jumări de pomină. Iată câteva din principiile chefului:

- foloseşte o tigaie mică şi netedă, care nu lipeşte

- nu bate ouăle prea mult timp

- pune ouăle jumări în sandvişuri – sunt delicioase

- condimentează-le DUPĂ ce le găteşti

Cum faci ouăle jumări să aibă o consistenţă moale şi uşoară

1. Sparge două ouă într-un bol. „Asta este porţia normală pentru o persoană”, spune Korbee.

2. Nu le bate prea tare. „Sparge” gălbenuşurile şi amestecă-le uşor cu albuşurile.

3. Adaugă o lingură de unt topit şi amestecă.

4. Pune tigaia la foc mediu. Pune uleiul de măsline în tigaie şi roteşte-o până când uleiul se întinde pe toată suprafaţa acesteia. „Uleiul de măsline este aromat. Şi scoate fum atunci când se încinge – dacă se întâmplă asta, înseamnă că este prea fierbinte şi că vei arde ouăle”, mai spune cheful.

Dacă vrei să foloseşti unt, topeşte-l, roteşte tigaia să se întindă şi scurge ce rămâne, dacă nu vrei ca ouăle tale jumări să aibă o nuanţă maronie, din cauza untului ars.

5. După ce tigaia se încinge, adaugă ouăle. După câteva secunde, ia tigaia de pe foc – căldura tigăii încinse va fi de ajuns pentru pregătirea ouălor.

6. Foloseşte o spatulă şi adu ouăle spre centrul tigăii – compoziţia negătită se va duce spre marginile tigăii. Fă asta până când ouăle tale devin solide. 

7. Rezistă tentaţiei de a ciopârţi ouăle. „Ouăle jumări perfecte nu sunt ciopârţite, decât dacă alegi să le găteşti în stil franţuzesc”, precizează Korbee.

Cheful nu a pus sare sau piper înainte de a găti ouăle. „Dacă pui sare la început, aceasta va trage apa din ouă şi se vor face cocoloaşe, cu care este mai greu să lucrezi”, a menţional el, sfătuind ca sarea şi piperul să fie adăugate exact înainte de a scoate ouăle din tigaie.

Citeşte şi:

VIDEO Reţetă inedită de a prepara o omletă fără să spargi coaja de ou 

Cum se prepară omleta mediteraneană

Frittata cu spanac şi cartofi

Mai multe pentru tine:
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
VIDEO Informații înfiorătoare despre unul dintre cele mai scandaloase cazuri din istorie. Safari uman la 70.000 de lire sterline. Mai mulți bogați au ucis cu cruzime copii și femei, familii întregi. Cum s-au organizat excursiile de vânătoare umană
Fashion Days Black Friday 2025 – ultimele ore de reduceri de până la 90%. Transformă-ți outfitul în cel mai spectaculos mod, cu opere de artă
„M-a lovit atât de puternic”! Celebra vedetă face dezvăluiri cutremurătoare la 53 de ani
Nu-l iartă nici după moarte?! Mariana Moculescu refuză să meargă la înmormântarea fostului soț! Unde și când va fi înmormântat maestrul?
Promoții de iarnă PetMax: Suplimente veterinare esențiale pentru câini și pisici cu reduceri de până la 69%
Gestul șocant al Marianei Moculescu față de Horia Moculescu, chiar când acesta se afla pe patul de moarte: „Solicit să fie interzis!”
Ce i-a provocat unei jurnaliste cancer intestinal la 44 de ani? Nu fuma, nu bea și avea o greutate normală
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: Top televizoare cu cele mai mari reduceri, de până la 5.000 de lei și calitate premium pentru living și dormitor
Black Friday la Flanco: Top oferte la soundbar-uri, sisteme audio și boxe portabile