Video Cum prepari omleta perfectă: rețeta clasică franceză. Nu se folosește niciodată ulei VIDEO

0
Publicat:

Omleta poate părea un fel de mâncare banal, dar, pentru a obține preparatul perfect, trebuie să urmăm câteva reguli. Iată rețeta celebrei școli Cordon Bleu.

Omleta perfectă este un test dificil chiar și pentru cei care nu sunt novici în bucătărie, iar la celebra școală pariziană Cordon Bleu sunt urmate câteva tehnici și reguli stricte pentru prepararea ei. Julia Child, unul dintre chefii formați la Cordon Bleu, a făcut celebru acest preparat în emisiunea sa culinară.

Deși mulți dintre noi pot avea diverse preferințe și îmbogățesc omletele cu brânzeturi, șuncă, jambon, bacon sau ierburi aromatice, rețeta de la Cordon Bleu conține doar patru ingrediente. De fapt, două ingrediente – ouă și unt - și două condimente: sare și piper.

Omleta clasică franțuzească FOTO Shutterstock

Fără îndoială, pentru a obține o omletă delicioasă, este necesar să folosim ouă de cea mai bună calitate. Chefii francezi nu folosesc niciodată ulei, indiferent dacă este vorba despre ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline sau alt tip de ulei, ci doar unt de bună calitate (82% grăsime), pentru un gust desăvârșit.

Potrivit site-ului Cordon Bleu, omleta perfectă este perfect galbenă, nu are nicio urmă maro de rumenire și tremură ușor, pentru că are interiorul moale.

Iată cum se prepară omleta după rețeta de la Cordon Bleu

Ingrediente (pentru o persoană)

3 ouă

20 g unt 

sare

piper negru măcinat

10 g unt topit, pentru servit

Mod de preparare

Spargeţi ouăle într-un bol, condimentaţi cu sare şi piper, după gust, şi bateţi ouăle.

Topiți untul într-o tigaie antiaderentă, pe foc mediu. Când untul s-a încins, turnați ouăle în tigaie. Cu o mână mișcați ușor tigaia, iar cu cu ajutorul unei furculițe amestecați în mijlocul compoziției, până ce ouăle încep să se coaguleze. Focul trebuie să fie mic sau mediu, este important ca ouăle să nu se întărească prea repede sau să capete o culoare maronie.

Când ouăle sunt aproape coagulate - adică nu mai pot fi amestecate și stratul este uniform - ridicați tigaia de pe foc, o înclinați și, cu ajutorul unei spatule, rulați omleta.

Răsturnați omleta pe o farfurie și o ungeți cu untul topit, apoi o serviți.

Mai multe pentru tine:
Ce s-a descoperit după autopsia medicului Ștefaniei Szabo. Nu a murit din cauza unui infarct sau AVC
Ultimele cuvinte ale Roxanei Moise către antrenoarea sa, înainte de a pierde lupta cu cancerul: „Eu o să mă fac bine. O să vedeți”
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Marina Voica, grav afectată de criza apei din Prahova: „La 89 de ani, mă spăl la lighean. Nespălată tot nu rămân!” Orașul Breaza e paralizat: „Au externat bolnavii!”
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Cu cea mai spectaculoasă tiară a ei! Prințesa Kate a captat atenția tuturor la Banchetul de Stat de la Windsor, alături de William
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte