Video Cum prepari omleta perfectă: rețeta clasică franceză. Nu se folosește niciodată ulei VIDEO

0
Publicat:

Omleta poate părea un fel de mâncare banal, dar, pentru a obține preparatul perfect, trebuie să urmăm câteva reguli. Iată rețeta celebrei școli Cordon Bleu.

Omleta perfectă este un test dificil chiar și pentru cei care nu sunt novici în bucătărie, iar la celebra școală pariziană Cordon Bleu sunt urmate câteva tehnici și reguli stricte pentru prepararea ei. Julia Child, unul dintre chefii formați la Cordon Bleu, a făcut celebru acest preparat în emisiunea sa culinară.

Deși mulți dintre noi pot avea diverse preferințe și îmbogățesc omletele cu brânzeturi, șuncă, jambon, bacon sau ierburi aromatice, rețeta de la Cordon Bleu conține doar patru ingrediente. De fapt, două ingrediente – ouă și unt - și două condimente: sare și piper.

Omleta clasică franțuzească FOTO Shutterstock

Fără îndoială, pentru a obține o omletă delicioasă, este necesar să folosim ouă de cea mai bună calitate. Chefii francezi nu folosesc niciodată ulei, indiferent dacă este vorba despre ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline sau alt tip de ulei, ci doar unt de bună calitate (82% grăsime), pentru un gust desăvârșit.

Potrivit site-ului Cordon Bleu, omleta perfectă este perfect galbenă, nu are nicio urmă maro de rumenire și tremură ușor, pentru că are interiorul moale.

Iată cum se prepară omleta după rețeta de la Cordon Bleu

Ingrediente (pentru o persoană)

3 ouă

20 g unt 

sare

piper negru măcinat

10 g unt topit, pentru servit

Mod de preparare

Spargeţi ouăle într-un bol, condimentaţi cu sare şi piper, după gust, şi bateţi ouăle.

Topiți untul într-o tigaie antiaderentă, pe foc mediu. Când untul s-a încins, turnați ouăle în tigaie. Cu o mână mișcați ușor tigaia, iar cu cu ajutorul unei furculițe amestecați în mijlocul compoziției, până ce ouăle încep să se coaguleze. Focul trebuie să fie mic sau mediu, este important ca ouăle să nu se întărească prea repede sau să capete o culoare maronie.

Când ouăle sunt aproape coagulate - adică nu mai pot fi amestecate și stratul este uniform - ridicați tigaia de pe foc, o înclinați și, cu ajutorul unei spatule, rulați omleta.

Răsturnați omleta pe o farfurie și o ungeți cu untul topit, apoi o serviți.

Mai multe pentru tine:
Crăciun regal colorat la Sandringham. Prințesa Kate a ales carourile, iar Regina Camilla roșul
O companie cunoscută își închide toate cele 17 magazine din România. Au fost anunțate deja lichidări masive de stocuri
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Cornel Dinu spune ce pensie încasează, după 40 de ani petrecuți la Dinamo: „Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie