Video Cum faci cea mai ieftină prăjitură de post. Desertul cu gem și nucă se topește în gură, pașii gătirii VIDEO

0
Publicat:

Este ieftină, ușor de preparat și deosebit de gustoasă. Prăjitura cu gem este desertul perfect în perioada postului. Cu ingrediente puține și respectând întocmai pașii gătirii veți obține un dulce senzațional.

Rețeta delicioasei prăjituri o găsim pe site-ul pofta.buna.com al celebrei Gina Bradea.

Prăjitura cu gem și nucă, un desert ieftin și gustos FOTO Adevărul

Ingrediente:

  • 600 g de făină
  • 250 ml de ulei de floarea soarelui
  • 150 ml de apă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 100-150 g de zahăr pudră (în funcție de cât de dulce doriți să fie)
  • 100-150 de nucă măcinată sau alune
  • 1 borcan de 800 g de gem
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Într-un castron punem uleiul, apa, zahărul vanilat, coaja de lămâie, puțină sare, zahărul. Amestecăm totul puțin, apoi adăugăm făina treptat sș praful de copt, timp în care continuăm să amestecăm cu un tel. Apoi incepem să frământăm cu mâna, nu trebuie frământat mult, ca să nu se gumeze.

Lăsăm aluatul să se odihnească pentru 10 minute, acoperit cu un șervet. Împărțim aluatul în 4 bucăți. O pătrime din aluat o dăm deoparte, pentru a o răzui deasupra. Din restul de aluat facem o foaie și aceasta va fi baza prăjiturii.

Puteți presăra cu făină și să întindeti o foaie. Mai ușor, putem folosi două foi de copt, una deasupra și una dedesubt. Întindem foaia, să fie de dimensiunea tăvii. Eu am folosit o tavă de 35 x 25 cm, dar puteți folosi și una de 30×30 cm.

Punem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, așezăm cu atenție marginile foii, acestea trebuie să fie puțin mai înalte, să nu curgă gemul.

Turnăm peste foaie gemul sau magiunul, apoi presărăm miezul nucă măcinată și presăm ușor, ca să intre în gem. Puteți folosi orice fel de gem dulce-acrișor, ideal ar fi să fie un gem de casă. Eu am folosit magiun de prune, fără zahăr.

Nucile le-am prăjit puțin, apoi le-am măcinat grosier. Restul de aluat îl răzuim deasupra. Punem prăjitura la cuptor, la o temperatură de 170-180 de grade Celsius, cu ventilație sau fără, iar la cuptoarele pe gaz focul trebuie să fie mediu. Coacerea durează aproximativ 50 de minute.

După ce s-a copt bine prăjitura, o scoatem din cuptor și o pudram cu puțin zahăr farin vanilat. O lăsăm să se răcească bine, altfel se va sfărâma.

Se taie bucăți potrivite. Se poate păstra și 1 lună, în loc uscat și răcoros„, arată Gina Bradea.

Mai multe pentru tine:
De câți bani ai nevoie ca să trăiești decent în Spania. O româncă a spus cât a cheltuit în noiembrie: „O viață fără lipsuri”
Adio, nuntă regală! Prințul s-a despărțit de iubita pe care tocmai i-o prezentase Prințului Albert de Monaco
Cele trei zodii care trag lozul câștigător începând cu 15 decembrie. Vor triumfa pe toate planurile, niciodată nu au avut așa noroc
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Circ total la Bruxelles. Ghiță ciobanul a ajuns în Parlamentul European și protestează împotriva Ursulei: „I-am adus slană” VIDEO
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor