Halep la Washington: Simona joacă, diseară, cu coşmarul româncelor. Adversara ei n-a avut bani de rachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (2 WTA) va juca, diseară (ora 20.50, Digi Sport), în turul II de la Washington, urmând să o întâlnească pe Mariana Duque-Marino (Columbia, 115 WTA), o jucătoare care a câştigat ultimele trei meciuri cu sportive din România.

Simona Halep (2 WTA) şi-a început pregătirile pentru US Open (28 august – 10 septembrie) într-un turneu mic, la Washington, acolo unde e favorita principala.

„Citi Open“ îi oferă româncei prilejul perfect de a face primele încălziri pe hard, după trei săptămâni de pauză. De altfel, primul meci, cel cu Sloane Stephens (SUA, 957 WTA), câştigat cu 7-6, 6-0, a şi arătat că întrecerea de la Washington e prea mică pentru o jucătoare de talia Simonei, dar utilă în contextul în care românca e la începutul pregătirilor pentru US Open.

„Pentru primul meci pe hard, n-a fost rău. Am ratat un pic, n-am avut ritm la început, dar mă simt mai bine acum. N-am avut cel mai bun serviciu, dar a fost OK. Totul a mers bine. Nu pot să zic ce anume trebuie să îmbunătăţesc. A fost important că am câştigat. A fost important că al doilea set a fost mult mai bun. Pentru turul următor, trebuie să fiu un pic mai agresivă. Trebuie să scurtez punctele“, a fost „radiografia“ făcută de Simona după victoria de marţi seara.

Ea a fost mulţumită de sfaturile primite de la Darren Cahill la scorul de 6-5 în primul set, în condiţiile în care după discuţia cu antrenorul australian a pierdut un singur game până la finalul partidei.

„Tot timpul când Darren vine la bancă joc bine apoi, aşa că-i mulţumesc! Am vorbit puţin despre ce trebuie să fac la retur, mi-a spus câte ceva despre serviciu. M-a ajutat spunându-mi că jocul e în favoarea mea să câştig. Şi înainte de meci mi-a dat câteva sfaturi tactice, aşa că totul a mers bine şi am făcut ce mi-a spus“, a spus Halep.

N-a avut bani de rachete

Pentru Simona urmează un duel cu Mariana Duque-Marino (Columbia, 115 WTA). Aceasta a trecut în runda inaugurală de Shelby Rogers (SUA, 60 WTA), scor 6-4, 6-1. Halep şi Duque-Marino s-au mai întâlnit o singura dată, în 2011, în turul I al calificărilor de la Madrid. Atunci, constănţeanca s-a impus cu 6-3, 7-6.

Duque-Marino a fost o jucătoare promiţătoare la junioare, ajungând în finala de la French Open în 2007. A pierdut atunci cu Alize Cornet la capătul unui turneu în care a fost nevoită să joace cu rachete împrumutate! Asta deoarece, şi-a pierdut rachetele la aeroportul din Paris şi n-a avut bani să cumpere altele.

Begu, Ţig şi Niculescu, bătute

La senioare însă, columbianca de 27 de ani n-a depăşit locul 66 mondial, iar bilanţul ei în compania adversarelor din Top 10 spune totul: 2 victorii, 25 de înfrângeri.

În schimb, în ultima perioadă, Duque-Marino a bătut tot în duelurile cu româncele. Iată rezultatele:

*Roma (2016): 6-4, 6-1 cu Niculescu

*Indian Wells (2017): 6-4, 0-6, 6-4 cu Ţig

*French Open (2017): 7-6, 6-4 cu Begu

Cum Halep e însă o jucătoare de alt calibru, e de aşteptat ca Simona să întrerupă acest şir de victorii pentru Duque-Marino în compania româncelor. Dacă va învinge în turul II, Simona va juca fie cu campioana olimpică Monica Puig (67 WTA), fie cu Makarova (58 WTA).

Copil, eliminat

După o victorie cu Bangoura (313 ATP) în runda inaugurală de la Washington, Marius Copil (90 ATP) a fost eliminat în turul II. El a pierdut meciul cu Jack Sock (19 ATP), scor 6-7, 6-7. La dublu, cuplul Tecău – Rojer a trecut de perechea Dimitrov – Pouille, scor 6-3, 7-6, şi e în sferturi.

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei