Rezultate alegeri locale 2024: Radu Mihaiu spune că a recuperat peste 200 de voturi, după renumărarea de la două secții

0
Publicat:

Un imens scandal a izbucnit după rezultatele alegerilor locale 2024. Edilul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a transmis pe Facebook că, după ce sufragiile au fost numărate din nou în două secții de votare, a recuperat 294 de voturi.

Radu Mihaiu a recuperat peste 200 de voturi. Foto: Arhivă

Secția 352 a fost numărată. Incidentul documentat.

Încheiem o zi lungă și grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secții renumărate azi. Însă nu am terminat.

Mai sunt 30 de secții de renumărat. 30 de secții cu suspiciuni grave pe care PSD PNL le ține sub capac pentru că știu și ei că pierd”, se arată în postarea făcută în cursul nopții de miercuri spre joi de Radu Mihaiu.

Candidatul Alianței Dreapta Unită a transmis într-o postare anterioară că a descoperitseturi noi de nereguli”. De această dată este vorba de Secția 203, unde au fost găsite șapte voturi exprimate în favoarea sa „amestecate prin alte teancuri”.

Ba mai mult, Mihaiu a declarat că Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 2 al Capitalei, ar fi avut mai puține voturi, mai precis cu 25, decât se numărase inițial.

„Cu fiecare secție găsim seturi noi de nereguli. La Secția 203 pe lângă că s-au găsit încă 7 voturi valabile pentru mine amestecate prin alte teancuri am descoperit și altceva mai grav. Erau și mai puține pentru contracandidatul PSDist, cu 25 mai puține decât se numărase inițial. Nu e de mirare că nu ieșeau cheile de control”, anunța edilul Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.

Amintim faptul că Mihaiu a anunțat miercuri, 12 iunie, că Biroul Electoral Municipal a luat decizia renumărării voturilor la secţia 352, unde cele 333 de voturi pe care pe care le-a obţinut au fost inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate.