Radu Mihaiu, despre solicitarea de renumărare a voturilor la secția 352: S-a luat decizia

0
Publicat:

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, candidat al Alianței Dreapta Unită, pentru un nou mandat, a anunțat, miercuri, că Biroul Electoral Municipal a luat decizia renumărării voturilor la secţia 352, unde cele 333 de voturi pe care pe care le-a obţinut au fost inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate.

Radu Mihaiu a solicitat renumărarea voturilor în peste 30 de secţii Foto: Arhivă
Radu Mihaiu a solicitat renumărarea voturilor în peste 30 de secţii Foto: Arhivă

Ştim că s-a luat decizia (de către Biroul Electoral Municipal, n.r.). Nu a fost formulată încă hotărârea şi nici motivarea. Aşteptăm să fie formulată şi să fie transmisă către Biroul Electoral de Sector", a spus Mihaiu, pentru AGERPRES.

Anterior Radu Mihaiu a solicitat renumărarea voturilor în peste 30 de secţii, afirmând că există „suspiciuni documentate de fraudă" în cazul a peste 2.000 de voturi.

"Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central şi decidenţilor politici să respecte votul cetăţenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenţa. Din punctul meu de vedere, aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o secţie (numărul 352, n.r.) în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secţii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector şi al Municipiului pentru renumărările cerute", a spus Radu Mihaiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul Sectorului 2 a făcut referire şi la cazul secţiei de votare nr. 352, unde cele 333 de voturi pe care pe care le-a obţinut au fost inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala şi au cerut corectarea ei, spune primarul.

"Oamenii din secţia de votare au spus: 'am transcris greşit', iar cei din Biroul Electoral de Sector refuză să ia măsurile normale de a renumăra, pentru a vedea care este realitatea. În plus, în Biroul Electoral de Sector au apărut peste noapte două voturi nule, care nu existau înainte şi pe care nu le recunosc cei din secţia de votare. Aşa ceva este inadmisibil şi cer tuturor forţelor politice să respecte votul oamenilor şi să voteze în birourile electorale pentru renumărarea transparentă a voturilor", a declarat primarul USR.   

De altfel, după cum a relatat „Adevărul”, USR a organizat un protest la la Biroul Electoral Sector 2. Candidatul USR, Radu Mihaiu, solicită PNL să se disocieze de „această tentativă de fraudarea a alegerilor” și să voteze în biroul electoral pentru renumărările cerute.  

Anterior, preciza într-o postare pe pagina sa de Facebook că „de peste 50 de ore BES tergiversează lămurirea situației de la secția 352”, anunțând organizarea protestului și cerând, printre altele, celor care au votat „la Xenopol, la secția 352” să se alăture manifestației.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite