GALERIE FOTO Office 2013 e disponibil: Microsoft a descoperit Internetul la şase ani distanţă faţă de Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Office 2013 este gândit şi pentru touchscreen-uri. FOTO Captură/Adevărul
Office 2013 este gândit şi pentru touchscreen-uri. FOTO Captură/Adevărul

Microsoft a deschis, astăzi, porţile Office 365 şi a lansat noua versiune a suitei Office. Premiera o constituie achiziţia programului pe bază de abonament anual, dar este o soluţie cu care Microsoft vine la 6 ani după ce Google a prezentat-o.

Microsoft face saltul spre online cu noul pachet Office. Odată cumpărată o licenţă Office 365, costă 430 de lei şi poţi instala Office 2013 pe 5 calculatoare, indiferent că rulează Windows sau Mac OS. Sunt disponibile toate aplicaţiile pe care Office le are, dar OneNote, Publisher şi Access nu pot fi folosite pe calculatoare Apple, se arată pe site-ul oficial.

Interfaţa este inspirată din cea a Windows 8 şi este mai curată, mai simplă. Editorul Word vine cu un modul pentru citit texte mai uşor şi de acum poate edita fişierele PDF. Iar aplicaţiile nu se mai deschid cu o pagină goală, ci afişează câteva tipare care pot fi folosite de către utilizator. 

Este cu totul altceva faţă de o lansare Office de până acum. Steve Ballmer

Pentru cine apreciază stilul clasic şi doreşte încă să cumpere Office 2013 pe disc, pachetul de start costă peste 600 de lei şi cuprinde Word, Excel, PowerPoint şi OneNote. Acest ultim program pe care Microsoft îl introduce a fost prezent încă de la început în versiunea Office de Windows Phone şi acum devine standard. Cel mai costisitor pachet este Professional şi ajunge la 2.300 de lei. Fiecare aplicaţie Office separată costă 590 de lei, doar OneNote fiind la 300 de lei.

„Este cu totul altceva faţă de o lansare Office de până acum. Acest Office este reinventat ca un serviciu de cloud cu toate aplicaţiile complete şi integrate pe care oamenii au ajuns să le cunoască şi să le iubească, împreună cu beneficiile sociale şi de cloud“, a spus Steve Ballmer, directorul Microsoft, despre evenimentul zilei. 

La 6 ani după Google

Pe lângă pachetul de aplicaţii, la încheierea unui abonament Office 365, Microsoft mai oferă 20 GB spaţiu de stocare în SkyDrive şi 60 de minute de apeluri în Skype în fiecare lună. Descărcarea pe calculator se face doar dacă realizezi un proiect care necesită mai multă putere de calcul decât oferă versiunea web sau dacă ştii că vei fi departe de o conexiune la Internet. Tot ce lucrezi online se învârte în jurul SkyDrive aşa cum pentru Google totul se învârte în jurul Drive.

În toamna lui 2006, gigantul online îşi prezenta proiectul Docs, un centru online pentru editarea documentelor. Companiei Microsoft i-a trebuit peste jumătate de deceniu, şi trei versiuni de Office, pentru a ajunge la acelaşi nivel, iar produsele sale costă mai mult. Desigur, Google îşi permite să le ofere gratuit, în timp ce pentru Microsoft divizia Office este una dintre cele mai productive.

„Transformarea noastră dintr-o companie producătoare de software într-una care furnizează dispozitive şi servicii necesită decizii mari, curajoase şi trebuie să orientăm afacerea noastră spre direcţii noi“, a mai afirmat Ballmer. Direcţii pe care Google le-a prevăzut de ceva timp, ba chiar şi MediaFire, un serviciu de stocare care oferă acelaşi tip de colaborare.

Ca o măsură pentru a umbri lansarea Microsoft, Google a actualizat ieri aplicaţia Drive pentru iOS. Acum, oferă suport pentru QuickOffice, una dintre cele mai cunoscute alternative la Microsoft Office pentru platformele mobile. Următorul pas marcant pentru suita Office 2013 va fi lansarea aplicaţiilor pentru Android şi iOS pe care cei de la „The Verge“ au avut ocazia să le încerce.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite